ANMÄLAN

DELTAGARINFORMATION ÖSTERSUND 11 JUNI

Nummerlappen

Nummerlappsutdelning
Din nummerlapp hämtar du: Jämtkrafthallen, Ås,
Lördag 8 juni och söndag 9 juni kl.12-17
Samarbetspartners är på plats med erbjudanden. 
För att undvika köer på tävlingsområdet hoppas vi att du hämtar din nummerlapp i förväg.
Har du ingen möjlighet att hämta din nummerlapp i förväg, går det att hämta nummerlappen på evenemangsdagen i målområdet, tisdagen den 11 juni från kl.12.00.

Hitta hit

Evenemangsområdet
Norr om badhusparken, ”gamla Yrancampingen”. Rakt nedanför Jamtli, över järnvägen, vänster om gångvägen vid Storsjön.
Ta gärna din cykel till området, cykelparkering finns intill tävlingsområdet

Tack på förhand för att du färdas så miljövänligt som möjligt!

Service

Omklädnad
Vi rekommenderar att du kommer ombytt till Vårruset. (Inga omklädningsmöjligheter finns på plats.)

Kläder och värdesaker
Värdesaker kan lämnas i Info tältet. Efter loppet återfås inlämnade värdesaker mot uppvisande av nummerlappen. Utrymmet för värdesaker är begränsat, försök lämna dina värdesaker hemma. 

Toaletter
Finns på start, mål, evenemangsområdet.

Återsamlingsskyltar
När det blir mycket folk på ett ställe kan det vara svårt att hitta sina kompisar, det är bra om ni redan innan loppet bestämmer en plats där ni kan träffas efter loppet.

Information
Har du frågor om Vårruset i Österund kan du i första hand titta på vårt kundforum
Det går även bra att maila till varruset@trangsvikensif.se alt ringa tävlingsledare Peter Bring 070-2203943

På evenemangsdagen kan du få information i vårt info-tält som du hittar på evenemangsområdet.

Inför Start

Nummerlappen
Nummerlappen ska bäras väl synligt på bröstet. OBS! Medtag dina säkerhetsnålar.

Vid anmälan har du valt att delta i Fun Run 2,5 km eller 5 km.  Det är endast 5 km som har tidtagning. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip, som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Riv ej bort denna flik! Resultaten i tidtagningsklassen publiceras på varruset.se, samma kväll 

Deltagare i Fun Run klassen får själv räkna ut sin sluttid, i målet kommer det att finns en stor digital klocka. 

Uppvärmning
Instruktörer från STC står för uppvärmningen och börjar ca 20 min innan första start.
Vi börjar redan lite tidigare att peppa inför starten med bra musik så se till att du är där i god tid!

Starten
Sker på cykelvägen, strax norr om badhusparken, första start kl. 18.30 tidtagning, sedan följer springa, lunka, gå, barnvagn,
Vårruset Östersund har 5 startgrupper som startar med 2 min. mellanrum.
Vänligen följ funktionärernas anvisningar.
Ingångarna till de olika startfållorna markeras med skyltar.

Banan

Det finns kilometerskyltar, väganvisningsmarkeringar som visar hur banan går. Vi har många härliga funktionärer längs banan som visar vägen och hejar på. Det bjuds på musik, underhållning och vätska ute på banan. 
Vår 2,5 km bana är platt. Underlaget är asfalt, gräs och grus. Vår 5 km bana är platt. Underlaget är asfalt, gräs och grus.
En allmän regel är att de som vill ta det lite lugnare ber vi hålla till höger på banan så att de som har mer bråttom kan springa om till vänster i en omkörningsfil.
Hundar är ej tillåtna

Målgång & Picknick

Målgång
Väl i mål så belönas du med medalj, målpåse och dryck! För att undvika köer vid målgången vädjar vi till alla som tagit sig i mål att fortsätta framåt, ut ur målfållan.

Prisutdelning
För de som kommit etta, tvåa och trea i tidtagningsklassen 5 km är det prisutdelning på scenen ca kl 19.15.( 45 min efter första start)  . Priserna kommer från Norma Jeane blomster, Tintinstyle & Zmillas  samt Gå- & löpkliniken. Alla deltagare kan också vara med i Vårrusets Quiz med chans att vinna fina priser. Du hittar tävlingsformuläret i Vårruset-häftet som delas ut tillsammans med nummerlappen. Tänk på att ta med egen penna!

Picknick
Samtliga lag om 5 personer erhåller en picknickpåse, vilken hämtas ut i picknicktältet på evenemangsområdet.
Lagledaren visar upp nummerlappen märkt med  picknick-symbol. OBS! Picknicken kan endast hämtas med lagledarens nummerlapp.

Taste of Jemtland
Har du beställt Taste of Jemtland, följ skyltning för avhämtning av din delikatessbox.

Vårrusets Initiativ

I det nystartade Vårruset-initiativet samarbetar vi 2024 med Tjejzonen, Sveriges största stödorganisation för tjejer. Tillsammans med Vårrusets deltagare vill vi förbättra förutsättningarna för nästa generation tjejer att må bra genom att minska den psykiska ohälsan. Motion, rörelse och att skapa sammanhang är viktiga faktorer i strävan efter att få fler unga tjejer att må bättre.

Visa ditt stöd genom att delta i Tjejzonens aktivering i deras tält på evenemangsområdet.

Du som donerat extra vid anmälan har fått en gul sol tryckt på din nummerlapp. Som tack för ditt stöd kan du kostnadsfritt delta i Tjejzonens aktivering på plats. Om du ännu inte har donerat så går det bra att Swisha ett bidrag på plats.

Läs mer här

Tips

Vi är glädjande nog många som deltar i Vårruset. För att det inte ska bli köer vid starten eller längs banan är det viktigt att alla visar hänsyn.
De som vill hålla lite högre fart måste ha möjlighet att ta sig fram. För att allt ska fungera smidigt under loppet har Vårruset några enkla regler:
• Det är inte tillåtet att ha med sig hund under loppet.
• Tag med regnkläder om det ser ut att bli dåligt väder. På grund av skaderisk är det inte tillåtet att ha med sig paraply under loppet.
• Har du med dig barnvagn eller använder walking­stavar så måste du starta i den sista start­gruppen.
• Om du går så håll till höger.
• Om du springer tillsammans med vänner, undvik att springa i bredd, så att snabbare löpare kan springa om till vänster.

Varmt välkomna till en mysig kväll med Vårruset 2024!

SPONSORER

PARTNERS

Voltaren 11,6 mg/ g gel och Voltaren 23,2 mg/g gel (diklofenak), receptfritt antiinflammatoriskt läkemedel. För behandling av lokal lätt till måttlig smärta vid muskel-  och ledskador som tex. sportskador. Från 14 år. Ej för gravida kvinnor under tre sista graviditetsmånaderna. Behandling max 14 dagar. Kontakta läkare om ej smärtlindring efter 7 dagar, eller förvärrade symtom. Läs bipacksedeln noggrant. Haleon Denmark ApS, 020-100579. Varumärken ägs av eller licensieras till Haleon. ©2024 Haleon- koncernen eller dess licensgivare. Promotion nr. + month/year (e.g. 10/2021)

LEVERANTÖRER