ANMÄLAN

DELTAGARINFORMATION KARLSTAD 29 MAJ

Nummerlappen

Nummerlappsutdelning
• Du som är anmäld och bor i Karlstad med omnejd hämtar din nummerlapp vid Eva-Lisa Holtz Arena, Johan Banérs väg 5, 653 48 Karlstad. Hittad till arenan HÄR 

• Du kommer att få ett startbevis utskickat på den email du anmälde dig med, som du behöver visa upp när du hämtar din nummerlapp. Det räcker att du kan visa startbeviset i din telefon.

• Har du anmält ett lag och alla 5 har din email behöver du lämna startbeviset till alla i laget, eller hämta ut nummerlapparna till hela laget.

Följande dagar och tider kan du hämta ut din nummerlapp:
Fredag 24 maj kl. 10-19
Lördag 25 maj kl. 11-15
Söndag 26 maj kl. 11-15
Måndag 27 maj kl. 10-19

MED POST
Vi kommer att skicka ut din nummerlapp till dig som bor lägre bort utanför Karlstad. Vi kommer att skicka den ca en vecka innan loppet, anmäler du dig senare så kommer nummerlappen inte skickas utan du är välkommen att hämta den på arrangemangsdagen, Kom ihåg att komma i god tid innan start!  

Hitta hit

Evenemangsområdet
Ligger på gräsområdet på Sundsta. Arrangemangsområdet ligger mellan Sundstagymnasiet och Sundstabadets parkering. Vi uppmanar alla som har möjlighet att ta cykeln till området. För er som behöver ta bilen och kommer utifrån stan så gör ni det enklast genom att åka till Löfbergs Arenas östra parkering. Där kan du parkera bilen (mot avgift) och ta skyttelbuss till arrangemangsområdet med Värmlandstrafik helt gratis! Åker du vanlig stadsbuss tar du linje 4, 5, 6 eller S, du åker gratis mot uppvisande av nummerlapp/startbevis!  

Tack på förhand för att du färdas så miljövänligt som möjligt!

Service

Omklädnad
Vi rekommenderar att du kommer ombytt till Vårruset. Vi kommer att erbjuda omklädning i Sundsta idrottshalls omklädningsrum.

Kläder och värdesaker
Det finns ett område där du före start kan lämna dina överdragskläder eller en väska och sedan hämta dem efter målgång. Tag med en påse att förvara överdragskläderna i. Skriv namn och startnummer på påsen med en vattenfast penna. Efter loppet återfås inlämnade värdesaker mot uppvisande av nummerlappen.

Toaletter
Finns på evenemangsområdet där både start och målgång är, samt utmed 5km banan.

Återsamlingsskyltar
När det blir mycket folk på ett ställe kan det vara svårt att hitta sina kompisar, det är bra om ni redan innan loppet bestämmer en plats där ni kan träffas efter loppet.


Information
Har du frågor om Vårruset i Karlstad kan du i första hand titta på vårt kundforum


Det går även bra att maila till
tavling@ifgota.se.
På evenemangsdagen kan du få information i vårt info-tält som du hittar på evenemangsområdet.

Inför Start

Nummerlappen
Nummerlappen ska bäras väl synligt på bröstet. OBS! Medtag egna säkerhetsnålar.

Vid anmälan har du anmält dig till att delta i Tidtagning- eller Fun Run klassen.
• Tidtagning 5 km: Distansen för tidtagning är endast 5 km. Här får du din löptid registrerad, d.v.s tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Riv ej bort denna flik. Resultaten i Tidtagningsklassen publiceras på varruset.se samma kväll.

• Fun Run 5 km och 2,5 km: Fun Run är utan tidtagning och här väljer du själv på plats 2,5 km eller 5 km. Alla deltagare i Deltagare i Fun Run klassen räknar själva ut sin sluttid, i målet kommer det att finns en stor digital klocka.

Uppvärmning
Instruktörer från STC står för uppvärmningen och börjar ca 20 min innan första start.
Vi börjar redan lite tidigare att peppa inför starten med bra musik så se till att du är där i god tid!

Starten
Sker på Sundstaområdet, första start kl 19.00
Vårruset har flera startgrupper som startar med cirka 3-5 minuters mellanrum.
Vänligen följ funktionärernas anvisningar.
Ingångarna till de olika startfållorna markeras med skyltar.

TIDTAGNING
Start kl. 19.00. Här startar de som tänker tävla och som siktar på en tid av 30 minuter eller snabbare.
FUN RUN KLASS
Startgrupp Springa fort: Start kl. 19.05.
För verkligt vältränade löpare som räknar med att klara banan på under 30 minuter.
Startgrupp Springa: Start kl. 19.10.
För vältränade som räknar med att springa på under 35 minuter.  
Startgrupp Jogga: Start kl. 19.15.
För alla som räknar med att jogga på under 40 minuter.
Startgrupp Lunka: Start kl. 19.18.
För alla som beräknar att avverka banan på under 45 minuter.  
Startgrupp Strosa: Start kl. 19.21.
För dem som vill ta det lugnt i 45 minuter eller mer.
Mammastartgrupp: Start kl. 19.23.
För dig som vill gå med barnvagn/stavar eller använda rullstol. 

Banan

Det finns kilometerskyltar och väganvisningsskyltar som visar hur banan går. Vi har många härliga funktionärer längs banan som visar vägen och hejar på. Det bjuds på musik, underhållning och vatten ute på banan. 
Vår 2,5 km bana mäter drygt 2,5 km. Underlaget är mestadels asfalt men också något parti gräs. 
Vår 5 km bana mäter ca 5 km. Underlaget är mestadels asfalt men något parti gräs. Lite kuperingen vilket är trevlig för både den snabba löparen och den som vill ta det lugnare och njuta längs vägen.

En allmän regel är att de som vill ta det lite lugnare ber vi hålla till höger på banan så att de som har mer bråttom kan springa om till vänster i en omkörningsfil.

Hundar är ej tillåtna

Målgång & Picknick

Målgång
Väl i mål så belönas du med medalj, målpåse och dryck! För att undvika köer vid målgången vädjar vi till alla som tagit sig i mål att fortsätta framåt, ut ur målfållan.

Prisutdelning
För er som kommit etta, tvåa och trea i tidtagningsklassen 5 km är det prisutdelning på scenen ca kl 19.45 (45 min efter första start).

Quiz
Alla deltagare som är på plats kan också vara med i Vårrusets Quiz med chans att vinna fina priser.  Du hittar tävlingsformuläret i Vårruset-häftet som delas ut tillsammans med nummerlappen. Tänk på att ta med egen penna!

Picknick
Samtliga lag om 5 personer erhåller en picknickpåse, vilken hämtas ut i picknicktältet på evenemangsområdet. Lagledaren visar upp det picknickbevis som lagledaren har fått. OBS: Picknicken kan endast hämtas upp med detta picknickbevis i original, kopior accepteras ej. Picknickbeviset sitter fäst på baksidan av lagledarens nummerlapp.

Vårrusets Initiativ

I det nystartade Vårruset-initiativet samarbetar vi 2024 med Tjejzonen, Sveriges största stödorganisation för tjejer. Tillsammans med Vårrusets deltagare vill vi förbättra förutsättningarna för nästa generation tjejer att må bra genom att minska den psykiska ohälsan. Motion, rörelse och att skapa sammanhang är viktiga faktorer i strävan efter att få fler unga tjejer att må bättre.

Visa ditt stöd genom att delta i Tjejzonens aktivering i deras tält på evenemangsområdet.

Du som donerat extra vid anmälan har fått en gul sol tryckt på din nummerlapp. Som tack för ditt stöd kan du kostnadsfritt delta i Tjejzonens aktivering på plats. Om du ännu inte har donerat så går det bra att Swisha ett bidrag på plats.

Läs mer här

Tips

Vi är glädjande nog många som deltar i Vårruset. För att det inte ska bli köer vid starten eller längs banan är det viktigt att alla visar hänsyn.
De som vill hålla lite högre fart måste ha möjlighet att ta sig fram. För att allt ska fungera smidigt under loppet har Vårruset några enkla regler:
• Det är inte tillåtet att ha med sig hund under loppet.
• Tag med regnkläder om det ser ut att bli dåligt väder. På grund av skaderisk är det inte tillåtet att ha med sig paraply under loppet.
• Har du med dig barnvagn eller använder walking­stavar så måste du starta i den sista start­gruppen.
• Om du går så håll till höger.
• Om du springer tillsammans med vänner, undvik att springa i bredd, så att snabbare löpare kan springa om till vänster.

Varmt välkomna till en mysig kväll med Vårruset 2024!

SPONSORER

PARTNERS

Voltaren 11,6 mg/ g gel och Voltaren 23,2 mg/g gel (diklofenak), receptfritt antiinflammatoriskt läkemedel. För behandling av lokal lätt till måttlig smärta vid muskel-  och ledskador som tex. sportskador. Från 14 år. Ej för gravida kvinnor under tre sista graviditetsmånaderna. Behandling max 14 dagar. Kontakta läkare om ej smärtlindring efter 7 dagar, eller förvärrade symtom. Läs bipacksedeln noggrant. Haleon Denmark ApS, 020-100579. Varumärken ägs av eller licensieras till Haleon. ©2024 Haleon- koncernen eller dess licensgivare. Promotion nr. + month/year (e.g. 10/2021)

LEVERANTÖRER