ANMÄLAN

Deltagarinformation Stockholm
Datum: 22 maj Tid: 18.00

NUMMERLAPPEN 

 

Nummerlappsutdelning 

Du som är anmäld hämtar din nummerlapp …….  Dag, tid och plats, (skicka gärna länk till platsen). 

• Du kommer att få ett startbevis utskickat på den email du anmälde dig med, som du behöver visa upp när du hämtar din nummerlapp. Det räcker att du kan visa startbeviset i din telefon. 

• Har du anmält ett lag och alla 5 har din email behöver du lämna startbeviset till alla i laget, eller hämta ut nummerlapparna till hela laget. 

• För att undvika köer och förseningar till start ber vi dig hämta din nummerlapp redan innan evenemangsdagen. Om inte möjligt, så går det att hämta den på plats på evenemangsdagen men förbered dig på att du behöver stå i kö. 

 

HITTA HIT 

 

Evenemangsområdet 

Ligger …….  

……ta buss, tåg, (skicka med länkar till tidtabeller etc.) 

……Cykel/till fots 

Parkering för dig som måste ta bil finns det p-platser vid… (Gratis eller betalande?) 

 

Tack på förhand för att du färdas så miljövänligt som möjligt! 

 

SERVICE 

 

Omklädnad 

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till Vårruset. 

(Inga omklädningsmöjligheter finns på plats eller Vi erbjuder omklädningsrum på….) 

 

Kläder och värdesaker 

Det finns ett område där du före start kan lämna dina överdragskläder eller en väska och sedan hämta dem efter målgång. Tag med en påse att förvara överdragskläderna i. Skriv namn och startnummer på påsen med en vattenfast penna. Efter loppet återfås inlämnade värdesaker mot uppvisande av nummerlappen. 

 

Toaletter 

Finns på start, mål, evenemangsområdet…? och utmed banan? 

 

Återsamlingsskyltar 

När det blir mycket folk på ett ställe kan det vara svårt att hitta sina kompisar, det är bra om ni redan innan loppet bestämmer en plats där ni kan träffas efter loppet. 

 

Information 

Har du frågor om Vårruset i …..kan du i första hand titta på vårt kundforum  Frågor & svar 

Det går även bra att maila till info@…..email.com (lokal adress) 

 

På evenemangsdagen kan du få information i vårt info-tält som du hittar på evenemangsområdet. 

 

 

INFÖR START 

 

Nummerlappen 

Nummerlappen ska bäras väl synligt på bröstet. OBS! Medtag egna säkerhetsnålar. 

Vid anmälan har du anmält dig till att delta i Tidtagning- eller Fun Run klassen. 

Tidtagning 5 km: Distansen för tidtagning är endast 5 km. Här får du din löptid registrerad, d.v.s tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Riv ej bort denna flik. Resultaten i Tidtagningsklassen publiceras på varruset.se samma kväll. 

Fun Run 5 km och 2,5 km: Fun Run är utan tidtagning och här väljer du själv på plats 2,5 km eller 5 km. Alla deltagare i Deltagare i Fun Run klassen räknar själva ut sin sluttid, i målet kommer det att finns en stor digital klocka.  

 

Uppvärmning 

Instruktörer från….. står för uppvärmningen och börjar ca 20 min innan första start. 

Vi börjar redan lite tidigare att peppa inför starten med bra musik så se till att du är där i god tid! 

 

Starten 

Sker på …….-vägen/fältet/området, första start kl …….. 

Vårruset har ……startgrupper som startar med …..mellanrum. 

? 2,5 km startar i en separat grupp. Vänligen följ funktionärernas anvisningar. 

Ingångarna till de olika startfållorna markeras med skyltar. 

 

BANAN 

 

Det finns kilometerskyltar och väganvisningsskyltar som visar hur banan går. Vi har många härliga funktionärer längs banan som visar vägen och hejar på. Det bjuds på musik, underhållning och vatten ute på banan.  

 

VALFRITT!  Beskrivning av banorna, underlaget… asfalt, gräs och grus. Backig? Snabb? 

Vår 2,5 km bana mäter knappt/drygt/exakt..km. Vår 5 km bana mäter knappt/drygt/exakt..km.  

 

En allmän regel är att de som vill ta det lite lugnare ber vi hålla till höger på banan så att de som har mer bråttom kan springa om till vänster i en omkörningsfil. 

 

Hundar är ej tillåtna. 

 

MÅLGÅNG OCH PICKNICK 

 

Målgång 

Väl i mål så belönas du med medalj, målpåse och dryck! För att undvika köer vid målgången vädjar vi till alla som tagit sig i mål att fortsätta framåt, ut ur målfållan. 

 

Prisutdelning 

För de som kommit etta, tvåa och trea i tidtagningsklassen 5 km är det prisutdelning på scenen ca kl 19.15.( 45 min efter första start)   

 

Quiz 

Alla deltagare som är på plats kan också vara med i Vårrusets Quiz med chans att vinna fina priser.  Du hittar tävlingsformuläret i Vårruset-häftet som delas ut tillsammans med nummerlappen. Tänk på att ta med egen penna!  

 

Picknick 

Samtliga lag om 5 personer erhåller en picknickpåse, vilken hämtas ut i picknicktältet på evenemangsområdet. 

Lagledaren har en picknick-symbol tryckt på nummerlappen, denna ska visas upp och kryssas av för att erhålla en picknick. OBS: Picknicken kan endast hämtas upp med lagledarens nummerlapp. 

 

Vårruset-initiativet 

I det nystartade Vårruset-initiativet samarbetar vi 2024 med Tjejzonen, Sveriges största stödorganisation för tjejer. Tillsammans med Vårrusets deltagare vill vi förbättra förutsättningarna för nästa generation tjejer att må bra genom att minska den psykiska ohälsan. Motion, rörelse och att skapa sammanhang är viktiga faktorer i strävan efter att få fler unga tjejer att må bättre. 

Visa ditt stöd genom att delta i Tjejzonens aktivering i deras tält på evenemangsområdet.  

Du som donerat extra vid anmälan har fått en gul sol tryckt på din nummerlapp. Som tack för ditt stöd kan du kostnadsfritt delta i Tjejzonens aktivering på plats. Om du ännu inte har donerat så går det bra att Swisha ett bidrag på plats. 

 

 

TIPS! 

 

Vi är glädjande nog många som deltar i Vårruset. För att det inte ska bli köer vid starten eller längs banan är det viktigt att alla visar hänsyn. 

De som vill hålla lite högre fart måste ha möjlighet att ta sig fram. För att allt ska fungera smidigt under loppet har Vårruset några enkla regler: 

• Det är inte tillåtet att ha med sig hund under loppet. 

• Tag med regnkläder om det ser ut att bli dåligt väder. På grund av skaderisk är det inte tillåtet att ha med sig paraply under loppet. 

• Har du med dig barnvagn eller använder walking­stavar så måste du starta i den sista start­gruppen. 

• Om du går så håll till höger. 

• Om du springer tillsammans med vänner, undvik att springa i bredd, så att snabbare löpare kan springa om till vänster. 

 

Varmt välkomna till en mysig kväll med Vårruset 2024!

SPONSORER

PARTNERS

Voltaren 11,6 mg/ g gel och Voltaren 23,2 mg/g gel (diklofenak), receptfritt antiinflammatoriskt läkemedel. För behandling av lokal lätt till måttlig smärta vid muskel-  och ledskador som tex. sportskador. Från 14 år. Ej för gravida kvinnor under tre sista graviditetsmånaderna. Behandling max 14 dagar. Kontakta läkare om ej smärtlindring efter 7 dagar, eller förvärrade symtom. Läs bipacksedeln noggrant. Haleon Denmark ApS, 020-100579. Varumärken ägs av eller licensieras till Haleon. ©2024 Haleon- koncernen eller dess licensgivare. Promotion nr. + month/year (e.g. 10/2021)

LEVERANTÖRER