DET HÄR ÄR ÅRETS VÅRRUSETPROFILER

Supermamman, träningsbruden, kompisen/kollegan, nybörjaren, lagledaren och partypinglan. Nu har vi valt ut årets Vårrusetprofiler – 6 grymma tjejer som befinner sig på olika platser i landet och i olika skeden i livet. Gemensamt är att de  gillar att träna och deltar alla i Vårruset. Under våren kommer de att inspirera dig och dela med sig av sin träning på Vårrusets Facebook, Instagram och nyhetsbrev. Vi hoppas att du kan känna igen dig hos en eller flera av dem och bli så där skönt motiverad.

EMMY EDLUND – SUPERMAMMAN från Ölmstad utanför Jönköping

Jag är 33 år och har två goa kids (Maja 3 år och Nils 7 mån). Jag är mammaledig nu och njuter av det. Barnen får följa med på promenader och träning i byns klubbhus. Jag har sprungit Vårruset massor med gånger, redan som 14-åring med min mamma. I år ska jag ta med mig ett gäng andra mammor och göra Vårruset med barnvagn. Jag försöker träna på något vis 4 gånger i veckan, men tycker att det är lite svårt att komma igång med löpningen igen. Men nu känner jag mig riktigt motiverad och kommer att fixa en joggingvagn så att jag kan springa med Nils.
Framöver kommer jag att försöka uppmuntra andra kvinnor/mammor att släppa lite på kraven om hur det ser ut hemma mm. och ge sig ut istället. Det är tyvärr så himla lätt att skippa den där promenaden eller joggingturen för att städa, tvätta eller laga mat för att ”allt ska vara så perfekt hemma”. Nu är det slut på det! ? Våra kroppar behöver röra på sig mer och vi (och våra barn) behöver få massor med frisk luft!

AMNA KODZAGA – TRÄNINGSBRUDEN från Västerhaninge utanför Stockholm

Jag är 30 år och i år gör jag mitt femte vårrus. Jag är gammal volleybollspelare och älskade att spela match – jag tränade för matcherna. Det är så med löpningen också, jag tycker egentligen att det är ganska tråkigt att springa  Men när jag har ett mål –  som ett lopp så blir det genast kul. Vårruset är ett perfekt mål för mig (men jag har visst anmält mig till 11 andra lopp också).  När det gäller Vårruset är mitt mål att bli snabbare och snabbare. Hittills har jag också sprungit snabbare för varje år. Även i år hoppas jag.  Jag går i gång på peppen av alla tjejer man har omkring sig, vädret, och inte minst glädjen av att springa in i mål… Obetalbart.
Förutom löpning tränar jag på gym, simmar och yogar. Jag funderar även på att komma igång med volleyboll igen. Och när det gäller löpningen vill har jag dessutom som mål att springa lite längre distanser.
Jag hoppas kunna inspirera tjejer att testa olika sporter och att utmana sig själva.

 

ELISABETH MIKAELSSON – KOMPISEN/KOLLEGAN från Sollefteå

Jag är helt klart profilen kompisen/kollegan. Jag är 39 år och har varit med i Vårruset varje år sedan 2001 men aldrig anmält mig själv. Jag halkar med och hoppar in där jag behövs. Under universitetstiden sprang jag med mina kurskompisar i overall som sig bör när man pluggar till civilingenjör – svettigt! Nu springer jag med kollegorna på Statkraft  istället. Innan loppet samlas vi och peppar varandra och efteråt blir det picknick. Jag tycker att Vårruset är ett fantastiskt evenemang för tjejer i alla åldrar och olika skeden i livet. Själv har jag deltagit med barnvagn för några år sedan. Jag tänker ofta att jag ska ta det lugnt, men när startskottet går dras jag lätt med av de andra tjejerna och springer på för fullt.
Förutom löpningen så spelar jag fotboll i Långsele damlag. Egentligen har jag tagit en paus, eftersom vi bygger hus just nu, men det kommer nog bli ett antal matcher ändå. Jag hoppas kunna peppa andra tjejer till träning i vardagen. Just nu springer jag i trappor och lyfter plankor – det är också träning.  Jag vill också visa hur kul det är att göra något som Vårruset tillsammans med tjejerna på jobbet.

WIBECKE WIK – NYBÖRJAREN från Grästorp, 3 mil från Vänersborg

När jag anmälde mig till Vårruset förra året var det mitt första lopp någonsin. Jag tänkte att jag var för stor för att springa. Så när jag  plötsligt stod där i sarttfältet dåvisste jag inte att det var början på min fantastiska resa. Jag är så otroligt glad och tacksam över att jag deltog. Jag joggade lite, och gick ganska mycket, jag tog mig i mål helt slut, men endorfinerna sprutade ur mina öron och jag fick en sån jäkla kick! Sedan började jag jogga även hemma, jag fortsatte att få kickar och kände ren glädje efter jag hade vart ute. det blev nästan som ett beroende. jag la om min kost och började träna mer.
Nu har jag blivit en tjej som tränar. Det blir zumba på måndagar, promenader och så joggar jag. Nu har jag gått ner över 30 kilo – träningen gjorde att jag även ville äta bättre.
Jag hoppas verkligen att jag kan inspirera tjejer som tror att de inte kan springa, eller att de inte kan vara med i Vårruset, att testa. Utgå från där du är och ta det lugnt som kommer det att funka även för dig.

KRISTINA SCHYMAN – LAGLEDAREN från Karlstad

Jag är 53 år och älskar att engagera och entusiasmera mina vänner och kollegor och vänner i olika event. Jag är väldigt svag för den sociala och kollektiva känslan.
På min förra arbetsplats var det knappt ett lag som sprang Vårruset. Under mitt första år fick jag 26 medarbetare med i laget ? Jag kan lova att det var en härlig känsla när ens  medarbetare uttrycker: ” Det roligaste de gjort i träningsväg”.
Jag gillar sammanhållningen, gruppdynamiken och när jag får människor att göra det som de inte trott de kunde. Det enda målet är ju att vi ska ha kul – och alla kan vara med. Det är häftigt att inspirera.
Jag gillar att träna utomhus. Är med i en utomhusträningsgrupp  som tränar året runt, oavsett väder och vind. Det är en slags boot camp med  kombinerad styrka och kondition. Jag ser till att få in mycket vardagsmotion också och älskar att cykla och promenerar mycket.
Nu har jag bytt arbetsplats och blivit ”ny” på jobbet. Gänget är superhärligt och de ger inspiration till vardagsmotion och mycket skratt.Däremot har de aldrig fått till det och anmält sig till vårruset och jag skulle så gärna vilja överraska dem med en startplats de lux. Att lyfta sina medarbetare och kollegor, sprida positiv känsla, och skapa laganda,  det är så  roligt!!

EVA-MARIE HANSSON – PARTYPINGLAN från Gällivare

Jag har precis passerat det magiska 50-strecket och firade stort med familj och vänner. Jag älskar fester och att träffa vänner och gå ut och dansa och ha kul. Jag och mitt tjejgäng har varit med i Vårruset och Tjejmilen och åker skidor tillsammans. Vi gör det alltid till en fest. Vårruset blir mycket glädje och skratt, vi reser till Luleå och sover på hotell och äter och dricker gott. Det är jättemysigt med picknicken.
Jag tränar väldigt mycket, och mår inte bra när jag inte kan träna. Jag springer, åker längdskidor, snowboard. Och golfar – på sommaren blir det varje dag. Jag gillar dessutom alla bollsproter som innebandy, fotboll och tennis. Styrketräning är väl min svaga punkt, jag vill helst träna utomhus. Jo, men just det, jag yogar också. Och promenerar mycket med min syster.
För mig är träning verkligen något roligt, socialt och positivt – jag hoppas kunna förmedla det under våren. I juni kommer jag och mina kompisar rocka loss på Vårruset i Luleå.

SPONSORER

PARTNERS

LEVERANTÖR

Ett evenemang av Marathongruppen med friidrottsklubbarna
Hässelby SK och Spårvägens FK i samarbete med idrottsklubbar från hela landet:
Falu IK, Gefle IF, IF Göta Karlstad, IS Göta, IKHP, Halmstad OK, IF Mantra Sport, Hässelby SK, Högby IF Friidrott, Malmö AI, Spårvägens FK, Studentidrotten Luleå, Sundsvall OK, Tjavle OK, Trångsvikens IF,
Umeå OK, IK Vikingen, Vänersborgs SK, Västerås FK, IFK Växjö och KFUM Örebro Friidrott.
Eventuellt övedrskott går 100% tillbaka till idrotten.
info@varruset.se
Vårruset, Box 15124, 167 15 Bromma
#vårruset
Tillhandahållare av denna webbplats: 
Marathongruppen i Stockholm AB

Marathongruppen

Youtube
Vimeo
Google Maps