ÄNTLIGEN ÄR VI TILLBAKA
– VÅRRUSET 2022 LÄNGTAR EFTER DIG!

Vårruset är ett motionslopp för alla tjejer – gammal som ung, otränad som vältränad. Vi har plats för alla som vill springa, jogga eller promenera 2,5 km eller 5 km och du väljer själv hur du vill genomföra ditt lopp. Det viktigaste för oss när du tagit dig i mål är att du kan känna en glädje och stolthet över din prestation! Kanske springer du Vårruset för allra första gången eller så har du sprungit flera gånger tidigare? Vi vill inspirera och peppa dig längs med vägen så att du kan hitta en fin balans och rörelseglädje i din träning oavsett hur din träningsbakgrund ser ut. 

Vi är så glada över att kunna få välkomna er tillbaka och bjuda in er till Sveriges största löparturné för tjejer/kvinnor, Vårruset 2022!  Äntligen kan rörelseglädjen och gemenskapen få stå i centrum igen och det här året kommer vi att få heja, peppa och stötta varandra live, på riktigt!

Pandemin är fortfarande inte över och vi kommer att kunna anpassa de ytorna på evenemangsområdet och i startfållan för att avstånd ska kunna hållas. 

VÅRRUSET TURNÉ

DATUM: 2 maj – 9 juni 2022.
DISTANS: 2,5 km och 5 km (endast Göteborg erbjuder 10 km).
ORTER: Malmö, Helsingborg, Halmstad, Vänesborg, Göteborg, Växjö, Kalmar, Jönköping, Norrköping, Karlstad, Falun, Gävle, Stockholm, Örebro, Västerås, Uppsala, Sundsvall, Luleå, Umeå och Östersund.
DET HÄR INGÅR: Medalj, målpåse, laganmälan + picknick, individuell anmälan, Vårruset musikquiz + priser, tillgång till app, tidtagning, Fun Run och nummerlapp.
KONFERENCIER: På evenemangsområdet kommer programledaren och artisten Marie Serneholt tillsammans med vår DJ Johan att leda och guida er för att känna er extra välkomna!

Kör årets t-shirt här 

anmälan 2022

PRISSTEGE

Ju tidigare du anmäler dig på året desto bättre pris, priset ökar ju längre du väntar. Se prisstegen för respektive orter nedan. Du vinner på att anmäla dig tidigt. 

Rekommenderad ålder per distans: 10 km: 15 år. I vuxens sällskap 13 år, 5 km: 13 år. I vuxens sällskap 11 år och 2,5 km: 11 år. I vuxens sällskap 7 år.

Fun Run: Välj Fun Run om du inte vill springa på tid.
Tidtagning: 
Vill du få en officiell tid och hamna i resultatlistan väljer du detta alternativ.

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank
• Betala med Visa, MasterCard eller Swish
• Betala med faktura via Klarna

BILDA ETT LAG OM SEX PERSONER SÅ BJUDER COOP PÅ PICKNICK!

Är du en lagledare? Bilda ett lag om sex personer (alla kan springa olika distanser för att tillhöra laget) så bjuder Vårrusets huvudsponsor Coop på picknick. Kan vara tillsammans med kollegor, vänner, grannar eller släktingar. Dessutom får ni en kväll full med rörelseglädje, gemenskap och skratt tillsammans med alla övriga tjejer. Maffig girl power på ett och samma ställe! 

Visst är delad löparglädje dubbel löparglädje? Som lagledare på Vårruset är du nämligen både en social hjälte och en hälsohjälte.

NYHET 2022
VÅRRUSET DIGITALT

I år presenterar vi en nyhet där du som inte kan närvara fysiskt på evenemangsdagen, men ändå vill springa Vårruset, kan anmäla dig till Vårruset Digitalt. Här kan du springa var du vill på dina villkor och när det passar dig mellan 2 maj – 9 juni 2022. Välj mellan 2,5 km och 5 km.

Detta är en enklare version av loppdagen och du som är anmäld till Vårruset Digitalt kan inte delta på något evenemang i Vårrusets turné, utan du springer när det passar dig och där du är.

VÅRRUSET DIGITALT
DATUM: 2 maj – 9 juni 2022.
DISTANS: 2,5 km eller 5 km.
ORT: Var du vill och när du vill mellan 2 maj – 9 juni.
DET HÄR INGÅR: Medalj, nummerlapp som hämtas från vår hemsida, uppvärmning i appen och tillgång till Vårrusets app.
DET HÄR INGÅR INTE: Musikquiz, målpåsen, officiell tidtagning (GPS-tracking), snitslad bana, picknick och det går inte att anmäla lag till Vårruset Digitalt.

Vi hoppas såklart att så många av er som möjligt kan delta på plats och vill uppleva den härliga atmosfär och glädjen som infinner sig längs banan och på evenemangsområdet. Läs mer om Vårruset Digitalt här.

LADDA NER APPEN!

Du som är anmäld till Vårruset, glöm inte att ladda ner Vårruset-appen, träna tillsammans med oss fram till ditt lopp! Här kommer du att få träningsprogram, hoppa på utmaningar, vinna priser från våra sponsorer, läsa artiklar/intervjuer, recept och du kommer också kunna hålla koll på din träning med vår träningsdagbok.

Här kan du läsa mer om var du får tillgång till appen och hur du laddar ner den.

 

 

 

 

 

 

 

STOLTSERA I ÅRETS SNYGGA T-SHIRT!

Ni fick vara med och rösta på årets design för 2022 års Vårrusets t-shirt och resultatet blev såå bra! Kom till evemangsområdet och smält in bland alla andra deltagare på området i årets snygga t-shirt. Du kan köpa t-shirten när du anmäler dig för 225 kr eller via vår Vårruset-shop 

Material: Funktionsmaterial.

HUVUDSPONSOR

SPONSORER

PARTNERS

LEVERANTÖRER

ANNONSSAMARBETE

Ett evenemang av Marathongruppen (556265-9549) med friidrottsklubbarna Hässelby SK (802411-9698) och Spårvägens FK (802015-9979).
Marathongruppens överskott går till 100 procent tillbaka till idrotten.

info@varruset.se
Vårruset, Box 15124, 167 15 Bromma
#vårruset
Tillhandahållare av denna webbplats: 
Marathongruppen i Stockholm AB

Marathongruppen

Youtube
Vimeo
Google Maps