STOCKHOLM

TORSDAG 25 MAJ KL.19.00

ANMÄLAN
Deltagarinformation
RESULTAT 2023

Sista datum för att anmäla ett lag till Vårruset Stockholm och bli garanterade picknick är den 9 maj.

VÅRRUSET KOMMER TILL STOCKHOLM!

DATUM: Torsdag 25 maj. 
TID: 19.00
PLATS
: Loppet går på Norra Djurgården med start och mål på Stora Skuggan
DISTANS: 2,5 km och 5 km

FUN RUN 2,5 KM eller 5 KM: Välj Fun Run om du inte vill springa på tid. Distansen väljer du på plats.
TIDTAGNING ENDAST 5 KM: Vill du få en officiell tid och hamna i resultatlistan väljer du detta alternativ.

Anmäl dig själv eller bilda ett lag med sex Vårruset-deltagare. I ett lag kan det ingå både löpare i olika distanser och tidtagning eller Fun Run (utan tidtagning). Är ni sex personer som bildar lag bjuder vi på picknick!

Förbered dig för en härlig kväll i rörelsens tecken. Spring, jogga eller promenera själv eller tillsammans med dina vänner, kollegor, släkt eller grannar. Vi utlovar en riktigt trevlig kväll med härlig stämning, fin gemenskap och rörelseglädje. Kom och Vårrusa med oss!

Anmäler du dig till ”Vårruset Digitalt” kan du inte ingå i ett lag och inte delta på något evenemang i Vårrusets turné, utan du springer när det passar dig och där du är.

ANMÄLAN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt.

Du kan välja att betala med kort, Swish eller faktura. För företag och organisationer kan du välja E-faktura.
 

Vi rekommenderar att deltagarna är minst 13 år (11 år tillsammans med målsman). För 2,5 km gäller 11 år (7 år tillsammans med målsman).

 

Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Vårrusets allmänna villkor.
Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften kan ej återbetalas om du tvingas lämna återbud.

Anmälan

FÖRETAGSPAKET!

Upplev Vårruset tillsammans med dina kollegor! Vi har ett attraktivt företagserbjudande till er som företag där ni kan välja mellan tre nivåer: silver, guld och platinum. Ta er friskvård på jobbet till nästa nivå där målet är Vårruset!
Fläta samman företagshälsovård med ett företagsevent. I samarbete med Urban Tribes är vi med er hela vägen. 

För att ta del av paketerbjudandet nedan kontakta salj@marathongruppen.se för mer information eller bokning. 

DELTAGARINFORMATION

Din nummerlapp

Nummerlappen skickas hem till deltagarna inför evenemanget.

OBS! Om du anmält dig efter 14 maj så skickas den inte ut, då hämtar du upp din nummerlapp 25 maj vid Nummerlappsutdelningen på evenemangsområdet, Stora Skuggan, Norra Djurgården.

Det är endast 5 km som har tidtagning, de som anmält sig till den klassen har röda bokstäver/siffror på nummerlappen.

Om du anmält dig till Fun Run så väljer du på plats om du vill delta i 2,5km eller 5 km. Var noggrann när du väljer startgrupp vid starten, den 2,5km banan är markerad med en lila skylt.

Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. OBS! Medtag egna säkerhetsnålar.

Chip i nummerlappen

Alla deltagare i Tidtagningsklassen 5 km får sin verkliga löptid registrerad, d.v.s tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Riv ej bort denna flik. Resultaten i Tidtagningsklassen publiceras på varruset.se samma kväll. Deltagare i Fun Run klassen får själv räkna ut sin sluttid, i målet kommer det att finns en digital klocka.

Denna klocka startar kl. 19.00 så du får själv dra av tiden beroende på vilken startgrupp du startade i. Startar du i startgrupp ”Jogga” drar du alltså av 25 minuter på tiden i målet.

Lag

De som är anmälda i lag får en picknickkasse från Vårruset efter målgång OBS! vi kan bara garantera en picknickkasse för de lag som är anmälda senast 9 maj. En picknickikon är tryckt på lagledarens nummerlapp som behöver visas upp för att hämta ut er picknick. Vid frågor kring picknickuthämtning, hör gärna av er innan evenemanget till info@varruset.se.

Evenemangsområdet

Start och mål är vid Frescatiängen, mellan Universitetet och Stora Skuggan på Norra Djurgården.

Så tar du dig till och från Vårruset

Med tanke på miljön vill vi att alla deltagare som kan ta sig ut till starten via en promenad eller med cykel gör det. En perfekt uppvärmning inför loppet.

CYKELPARKERING För er som tar cykeln ordnar vi två cykelparkeringar som finns i närheten av evenemangsområdet, se karta. En cykelparkering finns vid entrén till evenemangsområdet och en annan nära starten vid Norra Fiskartorpsvägen.

TUNNELBANA Om du inte möjlighet att ta dig ut gående eller med cykel så är det väldigt enkelt att ta sig till evenemangsområdet via tunnelbanans röda linje 14, där SL sätter in extratåg till Universitetet.

BUSS Buss 50, 540, 670 och 680 går alla till Universitetet. För ytterligare information se: www.sl.se

PENDELTÅG Pendeltåg 27, 28 och 29 från Stockholm Östra Station stannar vid Universitetet.

PARKERING det finns ingen bilparkering på Vårruset i år.
Vi rekommenderar att ni undviker att ta bilen till evenemanget om möjligt. Om ni måste ta bilen, se till att efter bästa förmåga samåka samt parkera på befintliga parkeringsplatser vid Universitetet och på Bergiusvägen.
OBS! Rådande parkeringsbestämmelser gäller. Läs skyltningen noga. Det är förbjudet att parkera på gräsytor utanför parkeringsplatserna. Tänk på att vara ute i god tid annars finns det risk att du kommer att sitta i bilkö istället för att springa.

Tack på förhand för att du färdas så miljövänligt som möjligt!

Omklädning

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till Vårruset då det inte finns några omklädningsmöjligheter på plats. Det finns omklädning i Frescatihallen, till självkostnadspris av 40 kr.

Toaletter

Finns på evenemangsområdet vid start och mål.

Kläder och värdesaker

Det finns ett område där du före start kan lämna dina överdragskläder och sedan hämta dem efter målgång. Tag med en påse att förvara överdragskläderna i.
Det finns ingen separat värdeinlämning utan allt lämnas in i klädinlämningen, medtag väska eller påse att lägga ev. värdesaker i.
På plats fästs en klisteretikett på din väska/påse, och du får ett inlämningskvitto med samma nummer. Du hämtar upp din väska genom att visa upp kvittot.

Information

Informatörer finns vid Universitetets tunnelbaneuppgång samt i informationstältet på evenemangsområdet (se kartan).  

Sopsortering

NYTT FÖR I ÅR: På evenemangsområdena och runt start och mål finns i år sorteringsstationer där du själv sorterar det du vill slänga i olika fraktioner. Vänligen släng ert skräp i rätt behållare.  Det innebär att du kan behöva gå några extra meter för att komma till en sorteringsstation på våra evenemangsområden. Tack för att du alltid letar efter Sorteras stationer när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du blir en viktig del i vårt hållbarhetsarbete i samspel med Sortera!

Uppvärmning

Instruktörer från STC står för uppvärmningen och börjar ca 20 min innan första start. Vi börjar redan lite tidigare att peppa inför starten med bra musik så se till att du är där i tid!

Starta i rätt startgrupp

Starten sker på Norra Fiskartorpsvägen, första start kl. 19.00.

Vårruset har 8 startgrupper som startar med 5 minuters mellanrum.
19.00: Start Tidtagning 1
19.05: Start Tidtagning 2
19.10: Springa Fort
19.20: Springa
19:25: Jogga
19.30: Lunka
19.35: Strosa/ Mammastartgrupp (barnvagnar)
19.40: Start 2,5 km

Ingången till de olika startfållorna markeras med skyltar med startgruppernas namn.

Anledningen till att det finns olika startgrupper är för att alla deltagare ska få en så bra upplevelse av banan som möjligt. Försök att vara ärlig i ditt val av startgrupp. Om du är osäker vilken grupp du tillhör är det bättre att du ställer dig i en grupp med färre deltagare. Det blir då mindre trångt och trevligare för alla. De två första startgrupperna är reserverade för deltagare som är anmälda i tidtagningsklassen och som har röda siffror/bokstäver på nummerlappen. Du som inte är säker på att du orkar springa hela tiden skall starta i Startgrupp Strosa kl. 19.35.

Det är viktigt att alla går in i startfållorna före start och att de som står längst fram går ända fram mot uppvärmarna så att alla deltagare kan komma in i fållorna. Följ funktionärernas anvisningar.

Rullstol Om du deltar i rullstol, vänligen välj sista startgruppen.

Barnvagnar Kommer du att ta dig runt med barnvagn, starta i Barnvagnsstartgruppen som är den sista startgruppen. Håll utkik efter ”Barnvagnsskylten”.

 

Vår fina traditionella Vårruset-bana mäter knappt 5 km. Underlaget är asfalt, gräs och grus. Det finns kilometerskyltar samt vägvisningsmarkeringar hur banan går. Vi har många härliga funktionärer längs banan som visar vägen och hejar på.

På vår 2,5 km bana är underlaget främst asfalt samt lite gräs och grus. Det finns kilometerskyltar samt vägvisningsmarkeringar hur banan går. Vi har många härliga funktionärer längs banan som visar vägen och hejar på.

En allmän regel är att de som vill ta det lite lugnare ber vi hålla till höger på banan så att de som har mer bråttom kan springa om till vänster i en omkörningsfil.

Målgång

Väl i mål kommer du belönas med medalj, målpåse, banan och dryck! För att undvika köer vid målgången vädjar vi till alla som tagit sig i mål att fortsätta framåt, ut ur målfållan. När du fått din medalj, dryck m.m. måste du fortsätta framåt ut ur målfållan.

Prisutdelning

För de som kommit etta, tvåa och trea i tidtagningsklassen 5 km är det prisutdelning på scenen ca kl. 19.50.  Alla deltagare kan också vara med i Vårrusets Quiz innan start med chans att vinna fina priser från våra sponsorer.

Picknick

Samtliga lag om 6 personer erhåller en picknickkasse, vilken hämtas ut i picknicktältet på evenemangsområdet.
Vid uppvisande av lagledarens nummerlapp så delas picknicken ut. OBS! Picknicken kan endast hämtas upp på det här sättet. Det är alltså lagledaren som hämtar ut picknicken via picknick-ikonen på nummerlappen. Picknicken ska hämtas ut mellan kl 18-20 vid utdelningstältet vid målet, se kartan.

Miljöstationer

Vi har flertalet miljöstationer på området där alla sopor skall sorteras och lämnas in. Tack för att du hjälper oss tänka på miljön!

För att det ska gå smidigt vid starten och längs banan är det viktigt att alla visar hänsyn.

De som vill hålla lite högre fart måste ha möjlighet att ta sig fram. För att allt ska fungera smidigt under loppet har Vårruset några enkla regler:

  • Det är inte tillåtet att ha med sig hund under loppet.
  • Tag med regnkläder om det ser ut att bli dåligt väder. På grund av skaderisk är det inte tillåtet att ha med sig paraply under loppet.
  • Har du med dig barnvagn eller använder walking­stavar så måste du starta i den sista start­gruppen.
  • Om du går så håll till höger.
  • Om du springer tillsammans med vänner, undvik att springa i bredd, så att snabbare löpare kan springa om till vänster.

Övrig information om Vårruset finns på varruset.se. Har du frågor om Vårruset i Stockholm kan du i första hand titta på vårt kundforum på hemsidan: varruset.se. Det går även bra att mejla info@varruset.se eller kontakta oss på tel 08-545 664 40.

Varmt välkomna till en mysig kväll med Vårruset 2023!

ARRANGÖRSKLUBB

Hässelby SK & Spårvägens FK
Tel: 08-545 66 440
Adress: Vårruset
Box 151 24
167 15 Bromma
E-post: info@varruset.se

RESULTAT 2023
STARTLISTA

BANAN

AFFISCHER

Värva och peppa dina kollegor eller vänner till ditt Vårruset-lag!

Dessa två affischer kan du ladda ner och sätta upp på jobbet, lägga upp på intranätet, tipsa om i er träningsgrupp eller skicka till dina vänner.

  1. Fyll i dina uppgifter som lagledare
  2. Skicka den sen till dina vänner eller kollegor. Be dem fylla i sina uppgifter och skicka tillbaka till dig.
  3. När ditt lag är klart kan du som lagledare anmäla er till Vårruset här. 

SPONSORER

PARTNERS

LEVERANTÖR

Ett evenemang av Marathongruppen med friidrottsklubbarna
Hässelby SK och Spårvägens FK i samarbete med idrottsklubbar från hela landet:
Falu IK, Gefle IF, IF Göta Karlstad, IS Göta, IKHP, Halmstad OK, IF Mantra Sport, Hässelby SK, Högby IF Friidrott, Malmö AI, Spårvägens FK, Studentidrotten Luleå, Sundsvall OK, Tjavle OK, Trångsvikens IF,
Umeå OK, IK Vikingen, Vänersborgs SK, Västerås FK, IFK Växjö och KFUM Örebro Friidrott.
Eventuellt övedrskott går 100% tillbaka till idrotten.
info@varruset.se
Vårruset, Box 15124, 167 15 Bromma
#vårruset
Tillhandahållare av denna webbplats: 
Marathongruppen i Stockholm AB

Marathongruppen

Youtube
Vimeo
Google Maps