STOCKHOLM

MÅNDAG 23 MAJ OCH TISDAG 24 MAJ KL.19.00

ANMÄLAN 2022
RESULTAT 23 maj 2022
RESULTAT 24 MAJ 2022

MÅNDAG OCH TISDAG DEN 23-24 MAJ KL.19.00 KOMMER VÅRRUSET TILL STOCKHOLM!

Gör er redo för en härlig kväll i rörelsens tecken när Vårruset-turnén gör sitt trettonde stopp i Stockholm fördelat på två dagar. Spring, jogga eller promenera 2,5 km eller 5 km själv eller tillsammans med dina vänner, kollegor, släkt eller grannar. Loppet går på Norra Djurgården med start och mål på Stora Skuggan.

Det kommer bli ett roligt lopp och kväll att dela tillsammans med andra, kom och Vårrusa med oss!

ANMÄLAN

Fun Run: Välj Fun Run om du inte vill springa på tid.
Tidtagning: Vill du få en officiell tid och hamna i resultatlistan välj detta alternativ.

Anmälan Fun Run 320 kr och tidtagning 370 kr.
Anmälan är öppen fram till en timme innan start. Tävlingsdagen 23 och 24 maj är efteranmälningsavgiften Fun Run 370 kr och Tidtagning 420 kr.

Anmäl dig själv eller bilda ett lag med sex Vårruset-deltagare. I ett lag kan det ingå både löpare i olika distanser och tidtagning eller Fun Run (utan tidtagning). Är ni sex personer som bildar lag bjuder Coop på picknick.

Anmäler du dig till ”Vårruset Digitalt” kan du inte ingå i ett lag och inte delta på något evenemang i Vårrusets turné, utan du springer när det passar dig och där du är.

Du kan välja att betala med kort, Swish eller faktura. För företag och organisationer kan du välja E-faktura.

Vi rekommenderar att deltagarna är minst 13 år (11 år tillsammans med målsman). För 2,5 km gäller 11 år (7 år tillsammans med målsman).

Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Vårrusets allmänna villkor.
Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften kan ej återbetalas om du tvingas lämna återbud.

Anmälan

DELTAGARINFORMATION

NUMMERLAPPEN

Nummerlappen skickas hem till deltagarna inför evenemanget. Om du anmält dig efter 8 maj så skickas din nummerlapp inte ut, utan du hämtar upp den vid Nummerlappsutdelningen på tävlingsdagen, se karta.

 

HITTA HIT

START OCH MÅL ÄR VID Frescatiängen, mellan Universitetet och Stora Skuggan på Norra Djurgården.

SÅ TAR DU DIG TILL OCH FRÅN VÅRRUSET
Med tanke på miljön vill vi att alla deltagare som kan ta sig ut till starten via en promenad eller med cykel gör det. En perfekt uppvärmning inför loppet. För er som tar cykeln ordnar vi en speciell cykelparkering som finns i närheten av evenemangsområdet, se kartan.

TUNNELBANA
Om du inte möjlighet att ta dig ut gående eller med cykel så är det väldigt enkelt att ta sig till evenemangsområdet via tunnelbanans röda linje 14.

BUSS
Buss 50, 540, 670 och 680 går alla till Universitetet. För ytterligare information se: www.sl.se

ROSLAGSBANAN
Roslagsbanan 27, 28 och 29 från Stockholm Östra Station stannar vid Universitetet. 

PARKERING
Pga vägarbeten så finns det ingen parkering vid Vårruset i år.
Vi rekommenderar att ni undviker att ta bilen till evenemanget om möjligt. 
Om ni måste ta bilen, se till att efter bästa förmåga samåka samt parkera på befintliga parkeringsplatser vid Universitetet och Bergiusvägen.

OBS! Rådande parkeringsbestämmelser gäller. Läs skyltningen noga. Det är förbjudet att parkera på gräsytor utanför parkeringsplatserna. Tänk på att vara ute i god tid annars finns det risk att du kommer att sitta i bilkö istället för att springa.

Tack på förhand för att du färdas så miljövänligt som möjligt!

SERVICE

OMKLÄDNING
Vi rekommenderar att du kommer ombytt till Vårruset då det inte finns några omklädningsmöjligheter på plats.

TOALETTER
Finns på evenemangsområdet vid start och mål. Använd dem, i stället för naturen.

KLÄDER OCH VÄRDESAKER
Det finns ett område där du före start kan lämna dina överdragskläder och sedan hämta dem efter målgång. Tag med en påse att förvara överdragskläderna i. På plats fästs en klisteretikett på din väska/påse, och du får ett inlämningskvitto med samma nummer. Du hämtar upp din väska genom att visa upp kvittot. Du kan även lämna in nycklar och plånböcker i en speciell värdesaksinlämning på startområdet. Efter loppet återfås inlämnade värdesaker mot uppvisande av nummerlappen.

INFORMATION
Informatörer finns vid Universitetets tunnelbaneuppgång samt i informationstältet på evenemangsområdet (se kartan). Har du frågor om Vårruset kan du i första hand titta på vårruset.se eller vårt kundforum Frågor & svar.
Det går även bra att mejla info@varruset.se eller kontakta oss på tel 08-545 664 40.

INFÖR START

NUMMERLAPPEN
Nummerlappen skickas hem till deltagarna inför evenemanget. Om du anmält dig efter 8 maj så skickas din nummerlapp inte ut, utan du hämtar upp den vid Nummerlappsutdelningen på tävlingsdagen, se karta.

Vid anmälan har du valt att delta i 2,5 km eller 5 km. Springer du 2,5 km springer du med lila nummerlapp, springer du 5 km springer du med grön nummerlapp. Det är endast 5 km som har tidtagning, de som anmält sig till den klassen har röda bokstäver/siffror på nummerlappen. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet.

OBS! Medtag egna säkerhetsnålar.

CHIP I NUMMERLAPPEN
Alla deltagare i Tidtagningsklassen 5 km får sin verkliga löptid registrerad, d.v.s tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Riv ej bort denna flik. Resultaten i Tidtagningsklassen publiceras på varruset.se samma kväll. Deltagare i Fun Run klassen får själv räkna ut sin sluttid, i målet kommer det att finns en digital klocka.

Denna klocka startar kl. 19.00 så du får själv dra av tiden beroende på vilken startgrupp du startade i. Startar du i startgrupp ”Jogga” drar du alltså av 15 minuter på tiden i målet.

UPPVÄRMNING
Instruktörer från STC står för uppvärmningen och börjar ca 20 min innan första start. Vi börjar redan lite tidigare att peppa inför starten med bra musik så se till att du är där i tid!

STARTEN
Sker på Norra Fiskartorpsvägen, första start kl. 19.00.

Anledningen till att det finns olika startgrupper är för att alla deltagare ska få en så bra upplevelse av banan som möjligt. Försök att vara ärlig i ditt val av startgrupp. Om du är osäker vilken grupp du tillhör är det bättre att du ställer dig i en grupp med färre deltagare. Det blir då mindre trångt och trevligare för alla. De två första startgrupperna är reserverade för deltagare som är anmälda i tidtagningsklassen och som har röda siffror/bokstäver på nummerlappen. Du som inte är säker på att du orkar springa hela tiden skall starta i Startgrupp Strosa kl. 19.20.

Det är viktigt att alla går in i startfållorna före start och att de som står längst fram går ända fram mot uppvärmarna så att alla deltagare kan komma in i fållorna. Följ funktionärernas anvisningar.

RULLSTOL
Om du deltar i rullstol, vänligen välj sista startgruppen.

BARNVAGNAR
Kommer du att ta dig runt med barnvagn, starta i Barnvagnsstartgruppen som är den sista startgruppen. Håll utkik efter ”Barnvagnsskylten”.

STARTA I RÄTT STARTGRUPP
Vårruset har 6 startgrupper som startar med 5 eller 10 minuters mellanrum.

TIDTAGNINGSKLASS
Deltagare med rött namn eller röda siffror på nummerlappen.
Tidtagning startgrupp 1: Start kl. 19.00. Här startar du som tänker tävla och som siktar på en tid av 30 minuter eller snabbare.
Tidtagning startgrupp 2: Start kl. 19.05. Här startar övriga deltagare med tidtagning.

FUN RUN KLASS
I Fun Run klassen väljer du själv vilken startgrupp du startar i.
Startgrupp Springa: Start kl. 19.10. För vältränade som räknar med att springa på under 35 minuter.
Startgrupp Jogga: Start kl. 19.15. För alla som räknar med att jogga på runt 40 minuter.
Startgrupp Strosa: Start kl. 19.20. För dem som vill ta det lugnt i 45 minuter eller mer.
Mammastartgrupp: Start kl.19.20 för dig som går med barnvagn.

2,5 KM
Startgrupp 2,5km: Start kl 19.25.  För de som har lila nummerlappar och ska ta sig runt 2,5 km-banan. Håll utkik efter den lila startgruppsskylten.

Ingången till de olika startfållorna markeras med skyltar med startgruppernas namn.

BANAN

Du har vid anmälan anmält dig till 2,5 km eller 5 km.
Vår fina traditionella Vårrusetbana mäter knappt 5 km. Underlaget är asfalt, gräs och grus. Det finns kilometerskyltar samt vägvisningsmarkeringar hur banan går. Vi har många härliga funktionärer längs banan som visar vägen och hejar på.

NYHET – 2,5 km bana
Underlaget är asfalt, gräs och grus.Det finns kilometerskyltar samt vägvisningsmarkeringar hur banan går. Vi har många härliga funktionärer längs banan som visar vägen och hejar på.

En allmän regel är att de som vill ta det lite lugnare ber vi hålla till höger på banan så att de som har mer bråttom kan springa om till vänster i en omkörningsfil.

MÅLGÅNG OCH PICKNICK

MÅLGÅNG
Väl i mål så belönas du med medalj, målpåse, banan och dryck! För att undvika köer vid målgången vädjar vi till alla som tagit sig i mål att fortsätta framåt, ut ur målfållan. När du fått din medalj, dryck m.m. måste du fortsätta framåt ut ur målfållan.

PRISUTDELNING
För de som kommit etta, tvåa och trea i tidtagningsklassen 5 km är det prisutdelning på scenen ca kl 19.50.  Alla deltagare kan också vara med i Vårrusets Quiz innan start med chans att vinna fina priser från ASICS, Best Western, STC, Life, Flowlife, Tjejmilen och Fitbit.

PICKNICK
Samtliga lag om 6 personer erhåller en picknickpåse från Coop, vilken hämtas ut i picknicktältet på evenemangsområdet.

Ett officiellt picknickbevis skickas ut till lagledaren, gruppens kontaktperson, inför evenemanget. OBS! Picknicken kan endast hämtas upp med detta picknickbevis i original, kopior accepteras ej. Picknicken ska hämtas ut mellan kl 18-20.30 vid utdelningstältet vid målet, se kartan.

MILJÖSTATIONER
Vi har två stycken miljöstationer på området där alla sopor skall lämnas in. Allt skräp slängs på ett och samma ställe och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du hjälper oss tänka på miljön!

NÅGRA ENKLA TIPS

För att det inte ska bli stockningar vid starten eller längs banan är det viktigt att alla visar hänsyn.
De som vill hålla lite högre fart måste ha möjlighet att ta sig fram. För att allt ska fungera smidigt under loppet har Vårruset några enkla regler:

  • Det är inte tillåtet att ha med sig hund under loppet.
  • Tag med regnkläder om det ser ut att bli dåligt väder. På grund av skaderisk är det inte tillåtet att ha med sig paraply under loppet.
  • Har du med dig barnvagn eller använder walking­stavar så måste du starta i den sista start­gruppen.
  • Om du går så håll till höger.
  • Om du springer tillsammans med vänner, undvik att springa i bredd, så att snabbare löpare kan springa om till vänster.

Varmt välkomna till en mysig kväll med Vårruset 2022!

Arrangörsklubb

Hässelby SK & Spårvägens FK
Tel: 08-545 66 440
Adress: Vårruset
Box 151 24
167 15 Bromma
E-post: info@varruset.se

STARTLISTA 24 MAJ
RESULTAT 23 MAJ 2022
RESULTAT 24 MAJ 2022

BANAN

Affischer & Laganmälan

Värva och peppa dina kollegor eller vänner till ditt Vårruset-lag!

 

Dessa två affischer kan du sätta upp på jobbet, lägga upp på intranätet, tipsa om i er träningsgrupp eller skicka till dina vänner.

  1. Fyll i dina uppgifter som lagledare
  2. Skicka den sen till dina vänner eller kollegor. Be dem fylla i sina uppgifter och skicka tillbaka till dig.
  3. När ditt lag är klart kan du som lagledare anmäla er till Vårruset här.

 

 

HUVUDSPONSOR

SPONSORER

PARTNERS

LEVERANTÖRER

ANNONSSAMARBETE

Ett evenemang av Marathongruppen (556265-9549) med friidrottsklubbarna Hässelby SK (802411-9698) och Spårvägens FK (802015-9979).
Marathongruppens överskott går till 100 procent tillbaka till idrotten.

info@varruset.se
Vårruset, Box 15124, 167 15 Bromma
#vårruset
Tillhandahållare av denna webbplats: 
Marathongruppen i Stockholm AB

Marathongruppen

Youtube
Vimeo
Google Maps