KARLSTAD

TISDAG 17 MAJ KL.19.00

ANMÄLAN 2022
DELTAGARINFORMATION

TISDAG DEN 17 MAJ KL.19.00 KOMMER VÅRRUSET TILL KARLSTAD!

Gör er redo för en härlig kväll i rörelsens tecken när Vårruset-turnén gör sitt tionde stopp i Karlstad. Spring, jogga eller promenera 2,5 km eller 5 km själv eller tillsammans med dina vänner, kollegor, släkt eller grannar. Loppet går på en vacker naturskön bana som följer Värmlands vackra Klarälv. Start och mål ligger vid grönområdet vid Sundstatjärn.

Det kommer bli ett roligt lopp och kväll att dela tillsammans med andra, kom och Vårrusa med oss!

ANMÄLAN

Anmäl dig här till och med den 16 maj. Pris: Fun Run 320 kr och tidtagning 370 kr.
På tävlingsdagen den 17 maj kan du göra en direktanmälan på plats i informationstältet. Pris: Fun Run 370 kr och Tidtagning 420 kr.

ANMÄLAN

Fun Run: Välj Fun Run om du inte vill springa på tid.
Tidtagning: Vill du få en officiell tid och hamna i resultatlistan välj detta alternativ.

Anmäl dig själv eller bilda ett lag med sex Vårruset-deltagare. I ett lag kan det ingå både löpare i olika distanser och tidtagning eller Fun Run (utan tidtagning). Är ni sex personer som bildar lag bjuder Coop på picknick.

Anmäler du dig till ”Vårruset Digitalt” kan du inte ingå i ett lag och inte delta på något evenemang i Vårrusets turné, utan du springer när det passar dig och där du är.

Du kan välja att betala med kort, Swish eller faktura. För företag och organisationer kan du välja E-faktura.

Vi rekommenderar att deltagarna är minst 13 år (11 år tillsammans med målsman). För 2,5 km gäller 11 år (7 år tillsammans med målsman).

Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Vårrusets allmänna villkor.
Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften kan ej återbetalas om du tvingas lämna återbud.

DELTAGARINFORMATION

NUMMERLAPPSUTDELNING

Du som bor i Karlstad kommun samt kranskommun hämtar nummerlappen på nedanstående tid och plats medans du som bor utanför kommer få nummerlapp skickad hem.
Plats: Eva Lisa Holtz arena (nya friidrottsarenan) Johan Banérs Väg 5, Karlstad.
Torsdag 12 maj kl. 10-19
Fredag 13 maj kl. 10-19
Lördag 14 maj kl. 12-15
Söndag 15 maj kl. 12-15
Du som måste hämta din nummerlapp samma dag som evenemanget kan göra det från kl 15.
OBS! kom i god tid för att inte behöva stå i kö sista minuterna.


HITTA HIT

Evenemangsområdet ligger vid Sundstatjärn, mellan sundstagymnasiet och sundsta badhus. Dit tar du dig enklast genom att åka kollektivtrafiken. 
Du som deltagare åker gratis med Karlstadsbuss den 17 maj mellan klockan 16.30-22.00. Visa bara upp din nummerlapp för chauffören så får du åka med! De busslinjer som trafikerar evenemangsområdet är S, 3, 4, 5 och 6.

Det finns begränsat med parkeringsplatser i anslutning till arrangemangsområdet. Om du kommer med bil så finns det parkering på sundstabadet som ligger precis intill arrangemanget, notera att det är avgiftsbelagd parkering. För dig som kommer utifrån och har med sig bil så rekommenderar vi östra parkeringen på Löfbergs arena. Där finns det gott om parkering och Karlstadbuss har skytteltrafik där du som deltagare åker gratis buss till och från arrangemanget. Visa bara upp din nummerlapp som färdbevis.

Tack på förhand för att du färdas så miljövänligt som möjligt!

SERVICE

OMKLÄDNING
Vi rekommenderar att du kommer ombytt till Vårruset. Är det så att du behöver byta om så finns det omklädningsrum tillgängliga i sundsta sporthall som är i anslutning till sundstabadets byggnad.

KLÄDER OCH VÄRDESAKER
Det finns ett område där du före start kan lämna dina överdragskläder eller en väska och sedan hämta dem efter målgång. Tag med en påse att förvara överdragskläderna i. Skriv namn och startnummer på påsen med en vattenfast penna. Efter loppet återfås inlämnade värdesaker mot uppvisande av nummerlappen.

TOALETTER
Finns på start, mål, evenemangsområdet. Det kommer även finnas två stycken toaletter utmed banan efter ca 2,5km.

ÅTERSAMLING
När det blir mycket folk på ett ställe kan det vara svårt att hitta sina kompisar. För att ni enkelt ska hitta varandra efter genomfört lopp så bestäm gärna egna mötesplatser Då det inte kommer finnas några specifika skyltar eller liknande för mötesplats.

INFORMATION
Har du frågor om Vårruset kan du i första hand titta på vårt kundforum  Frågor & svar

Det går även bra att maila till info@ifgota.se

På evenemangsdagen kan du få information i vårt info-tält som du hittar på evenemangsområdet.

INFÖR START

NUMMERLAPPEN
Nummerlappen ska bäras väl synligt på bröstet. OBS! Medtag egna säkerhetsnålar.
Vid anmälan har du valt att delta i 2,5 km eller 5 km. Springer du 2,5 km springer du med lila nummerlapp springer du 5 km springer du med grön nummerlapp. Det är endast 5 km som har tidtagning, de som anmält sig till den klassen har röda bokstäver/siffror på nummerlappen.

Alla deltagare i Tidtagningsklassen 5 km får sin verkliga löptid registrerad, d.v.s tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Riv ej bort denna flik. Resultaten i Tidtagningsklassen publiceras på varruset.se samma kväll. Deltagare i Fun Run klassen får själv räkna ut sin sluttid, i målet kommer det att finns en stor digital klocka.

UPPVÄRMNING
Instruktörer från STC står för uppvärmningen och börjar ca 20 min innan första start. Det kommer finnas 4st uppvärmare så att både du som står längst fram i startledet eller du som väljer att vara lite längre bak kommer kunna få precis samma uppvärmning.
Vi börjar redan lite tidigare att peppa inför starten med bra musik så se till att du är där i god tid!

STARTEN
Sker på arrangemangsområdet i riktning norr ut, första start kl 19.00.
Vårruset har ett flertal startgrupper som startar med 5 eller 10 min mellanrum. Välj den startgrupp som passar dig bäst!

STARTINFO
2,5 km samtidigt med 5 km. Vänligen följ funktionärernas anvisningar.
Ingångarna till de olika startfållorna markeras med skyltar.

BANAN

Du har vid anmälan anmält dig till 2,5 km eller 5 km.
Det finns kilometerskyltar, väganvisningsmarkeringar som visar hur banan går. Vi har många härliga funktionärer längs banan som visar vägen och hejar på. Det bjuds på musik, underhållning och vätska ute på banan.
Vår 2,5 km bana mäter knappt 2,5 km. Underlaget är mestadels asfalt där du får ta dig längs vackara klarävlen.
5 km banan mäter 5 km och där blandas banan av asfalt och gräs. Du kommer att få ta dig längs klarälven men också mitt i stadskärnan. Vårruset 5 km bana är plan och snabb, idealisk för nybörjaren såsom den som vill sätta nya rekord.

En allmän regel är att de som vill ta det lite lugnare ber vi hålla till höger på banan så att de som har mer bråttom kan springa om till vänster i en omkörningsfil.

MÅLGÅNG OCH PICKNICK

MÅLGÅNG
Väl i mål så belönas du med medalj, målpåse och dryck! För att undvika köer vid målgången vädjar vi till alla som tagit sig i mål att fortsätta framåt, ut ur målfållan.

PRISUTDELNING
För de som kommit etta, tvåa och trea i tidtagningsklassen 5 km är det prisutdelning på scenen ca kl 19.45 (45 min efter första start).  Alla deltagare kan också vara med i Vårrusets Quiz med chans att vinna fina priser.

PICKNICK
Samtliga lag om 6 personer erhåller en picknickpåse från Coop, vilken hämtas ut i picknicktältet på evenemangsområdet.

Lagledaren lämnar in det picknickbevis som sitter fäst på baksidan av nummerlappen. Notera att picknicken kan endast hämtas upp med detta picknickbevis i original, kopior accepteras ej.

NÅGRA ENKLA TIPS

För att det inte ska bli stockningar vid starten eller längs banan är det viktigt att alla visar hänsyn.
De som vill hålla lite högre fart måste ha möjlighet att ta sig fram. För att allt ska fungera smidigt under loppet har Vårruset några enkla regler:

  • Det är inte tillåtet att ha med sig hund under loppet.
  • Tag med regnkläder om det ser ut att bli dåligt väder. På grund av skaderisk är det inte tillåtet att ha med sig paraply under loppet.
  • Har du med dig barnvagn eller använder walking­stavar så måste du starta i den sista start­gruppen.
  • Om du går så håll till höger.
  • Om du springer tillsammans med vänner, undvik att springa i bredd, så att snabbare löpare kan springa om till vänster.

Varmt välkomna till en mysig kväll med Vårruset 2022!

Arrangörsklubb

IF Göta Karlstad
Tel: 054-21 23 27
Adress: Regementsgatan 8,
653 40 Karlstad

E-post:info@ifgota.se
Hemsida: www.ifgota.se

 

STARTLISTA
RESULTAT 2022

BANA

Affischer & Laganmälan

Värva och peppa dina kollegor eller vänner till ditt Vårruset-lag!

 

Dessa två affischer kan du sätta upp på jobbet, lägga upp på intranätet, tipsa om i er träningsgrupp eller skicka till dina vänner.

  1. Fyll i dina uppgifter som lagledare
  2. Skicka den sen till dina vänner eller kollegor. Be dem fylla i sina uppgifter och skicka tillbaka till dig.
  3. När ditt lag är klart kan du som lagledare anmäla er till Vårruset här.

 

 

HUVUDSPONSOR

SPONSORER

PARTNERS

LEVERANTÖRER

ANNONSSAMARBETE

Ett evenemang av Marathongruppen (556265-9549) med friidrottsklubbarna Hässelby SK (802411-9698) och Spårvägens FK (802015-9979).
Marathongruppens överskott går till 100 procent tillbaka till idrotten.

info@varruset.se
Vårruset, Box 15124, 167 15 Bromma
#vårruset
Tillhandahållare av denna webbplats: 
Marathongruppen i Stockholm AB

Marathongruppen

Youtube
Vimeo
Google Maps