GÖTEBORG

MÅNDAG 9 MAJ KL.18.00

ANMÄLAN 2022
Deltagarinformation

MÅNDAG DEN 9 MAJ KL. 18.00 KOMMER VÅRRUSET TILL GÖTEBORG!

Gör er redo för en härlig kväll i rörelsens tecken när Vårruset-turnén gör sitt femte stopp i Göteborg. Spring, jogga eller promenera 2,5 km, 5 km eller 10 km själv eller tillsammans med dina vänner, kollegor, släkt eller grannar. Loppet går i vårsköna Slottsskogen. Start och mål ligger nedanför Björngårdsvillan. 

Det kommer bli ett roligt lopp och kväll att dela tillsammans med andra, kom och Vårrusa med oss!

ANMÄLAN

Anmäl dig här till och med den 8 maj. Pris: Fun Run 320 kr och tidtagning 370 kr.
På tävlingsdagen den 9 maj kan du göra en direktanmälan på plats i informationstältet. Pris: Fun Run 370 kr och Tidtagning 420 kr.

ANMÄLAN

Fun Run: Välj Fun Run om du inte vill springa på tid.
Tidtagning: Vill du få en officiell tid och hamna i resultatlistan välj detta alternativ.

 

Anmäl dig själv eller bilda ett lag med sex Vårruset-deltagare. I ett lag kan det ingå både löpare i olika distanser och tidtagning eller Fun Run (utan tidtagning). Är ni sex personer som bildar lag bjuder Coop på picknick.

Anmäler du dig till ”Vårruset digitalt” kan du inte ingå i ett lag och inte delta på något evenemang i Vårrusets turné, utan du springer när det passar dig och där du är.

 

Du kan välja att betala med kort, Swish eller faktura. För företag och organisationer kan du välja E-faktura.

 

Vi rekommenderar att deltagarna är minst 13 år (11 år tillsammans med målsman). För 2,5 km gäller 11 år (7 år tillsammans med målsman).

 

Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Vårrusets allmänna villkor.
Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften kan ej återbetalas om du tvingas lämna återbud.

DELTAGARINFORMATION

 
HITTA HIT

Evenemangsområdet ligger i Slottsskogen nedanför Björngårdsvillan. Om du inte har möjlighet att ta dig till Slottsskogen gående eller med cykel så är det väldigt enkelt att ta sig dit med spårvagn eller buss. Använd tex. hållplatserna Botaniska Trädgården, Linnéplatsen, Högsbogatan eller Majvallen. Du kan söka din resa på https://www.vasttrafik.se/. Tack på förhand för att du färdas så miljövänligt som möjligt!

Parkering för dig som måste ta bil finns vid Dalens IP, Slottsskogsvallen eller vid Slottsskogen/Margretebergsmotet, dock är antalet parkeringsplatser begränsade så se till att efter bästa förmåga samåka till Vårruset. Var ute i god tid för att slippa sitta i bilkö eller leta parkeringsplats när din starttid närmar sig. Rådande parkeringsbestämmelser gäller.

SERVICE

OKLÄDNING
Vi rekommenderar att du kommer ombytt till Vårruset. Vi erbjuder möjligheten att använda ett omklädningsrum på Slottsskogsvallen (öppet till 20:30).

KLÄDER OCH VÄRDESAKER
Det finns ett område på evenemangsområdet där du före start kan lämna dina överdragskläder eller en väska och sedan hämta dem efter målgång. Tag med en påse att förvara överdragskläderna i. Skriv namn och startnummer på påsen med en vattenfast penna. Vi ansvarar inte för borttappade kläder. Efter loppet återfås inlämnade värdesaker mot uppvisande av nummerlappen.

TOALETTER
Det kommer att finnas toaletter på evenemangsområdet.

ÅTERSAMLING
När det blir mycket folk på ett ställe kan det vara svårt att hitta sina kompisar. Det kommer inte att finnas återsamlingsskyltar på turnén i år så bestäm gärna egna mötesplatser.

INFORMATION
Har du frågor om Vårruset kan du i första hand titta på vårt kundforum  Frågor & svar.
Det går även bra att maila till vikingen@ullevi.nu. På evenemangsdagen kan du få information i vårt info-tält som du hittar på evenemangsområdet.

INFÖR START

NUMMERLAPPEN
Nummerlappen ska bäras väl synligt på bröstet. OBS! Medtag egna säkerhetsnålar.
Vid anmälan har du valt att delta i 2,5 km, 5 km eller 10 km. Springer du 2,5 km springer du med lila nummerlapp springer du 5 km springer du med grön nummerlapp och springer du 10 km springer du med gul nummerlapp. Det är endast 5 km och 10 km som har tidtagning, de som anmält sig till den klassen har röda bokstäver/siffror och en gul tonplatta på nummerlappen.

TIDTAGNINGSKLASS
Alla deltagare i Tidtagningsklassen 5 km och 10 km får sin verkliga löptid registrerad, d.v.s tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Riv ej bort denna flik. Resultaten i Tidtagningsklassen publiceras på varruset.se samma kväll. Deltagare i Fun Run klassen får själv räkna ut sin sluttid om så önskas, i målet kommer det att finns en stor digital klocka.

UPPVÄRMNING
Instruktörer från STC står för uppvärmningen och börjar ca 20 min innan första start.
Vi börjar redan lite tidigare att peppa inför starten med bra musik så se till att du är där i god tid!

STARTEN
Starten sker på asfaltsvägen, tvärs över fältet från Björngårdsvillan i Slottsskogen. Försök att vara ärlig i ditt val av startgrupp. Om du är osäker vilken grupp du tillhör är det bättre att du ställer dig i en grupp med färre deltagare. Det blir då mindre trångt och trevligare för alla. De två första startgrupperna är reserverade för deltagare som är anmälda i Tidtagningsklassen. Du som inte är säker att du orkar springa hela tiden rekommenderas att starta i en senare startgrupp.

STARTINFO
Tidtagning 10 km: Start kl. 18.00.
Tidtagning 5 km: Start kl. 18.30.
Fun Run 5 km: Fun Run kommer att starta 5 min efter sista tidtagningsgruppen. För dig som tänkt gå med barnvagn eller walkingstavar 5 km så hänvisas du till den sista startgruppen.
Fun Run 2.5 km: 2.5 km kommer starta 5 min efter sista Fun Run 5 km. För dig som tänkt gå med barnvagn eller walkingstavar är det här ett bra alternativ.

Ingångarna till de olika startfållorna markeras med skyltar.
Vänligen följ funktionärernas anvisningar.

BANAN

Vår lummiga vårfina Vårrusetbana finns numera i tre distanser, 2.5 km, 5 km och 10 km. Underlaget är asfalt och gräs. Det finns kilometerskyltar och väganvisningsmarkeringar som visar hur banan går. Vi har många härliga funktionärer längs banan som visar vägen och hejar på. Det bjuds på musik, underhållning och vätska ute på banan. För dig som springer 10 km kommer det att vara två varv på 5 km banan och ni kommer bli guidade vid varvning av både skyltar och funktionärer.

En allmän regel är att de som vill ta det lite lugnare ber vi hålla till höger på banan så att de som har mer bråttom kan springa om till vänster i en omkörningsfil.

MÅLGÅNG OCH PICKNICK

MÅLGÅNG
Väl i mål så belönas du med medalj, målpåse och dryck! För att undvika köer vid målgången vädjar vi till alla som tagit sig i mål att fortsätta framåt, ut ur målfållan.

PRISUTDELNING
För de som kommit etta, tvåa och trea i tidtagningsklassen 5 km och 10 km är det prisutdelning på scenen ca kl 19.30. Alla deltagare kan också vara med i Vårrusets Quiz med chans att vinna fina priser.

PICKNICK
Samtliga lag om 6 personer erhåller en picknickpåse från Coop, vilken hämtas ut i picknicktältet på evenemangsområdet. Lagledaren visar upp det picknickbevis som skickats ut till lagledaren i ett separat kuvert. OBS! Picknicken kan endast hämtas upp med detta picknickbevis i original, kopior accepteras ej.

NÅGRA ENKLA TIPS

För att det inte ska bli stockningar vid starten eller längs banan är det viktigt att alla visar hänsyn.
De som vill hålla lite högre fart måste ha möjlighet att ta sig fram. För att allt ska fungera smidigt under loppet har Vårruset några enkla regler:

  • Det är inte tillåtet att ha med sig hund under loppet.
  • Tag med regnkläder om det ser ut att bli dåligt väder. På grund av skaderisk är det inte tillåtet att ha med sig paraply under loppet.
  • Har du med dig barnvagn eller använder walking­stavar så måste du starta i den sista start­gruppen.
  • Om du går så håll till höger.
  • Om du springer tillsammans med vänner, undvik att springa i bredd, så att snabbare löpare kan springa om till vänster.

Varmt välkomna till en mysig kväll med Vårruset 2022!

Arrangörsklubb

IK Vikingen
Adress: Friidrottens Hus, 414 76 Göteborg
E-post: vikingen@ullevi.nu

STARTLISTA
RESULTAT 2022

BANAN

Affischer & Laganmälan

Värva och peppa dina kollegor eller vänner till ditt Vårruset-lag!

 

Dessa två affischer kan du sätta upp på jobbet, lägga upp på intranätet, tipsa om i er träningsgrupp eller skicka till dina vänner.

  1. Fyll i dina uppgifter som lagledare
  2. Skicka den sen till dina vänner eller kollegor. Be dem fylla i sina uppgifter och skicka tillbaka till dig.
  3. När ditt lag är klart kan du som lagledare anmäla er till Vårruset här.

 

HUVUDSPONSOR

SPONSORER

PARTNERS

LEVERANTÖRER

ANNONSSAMARBETE

Ett evenemang av Marathongruppen (556265-9549) med friidrottsklubbarna Hässelby SK (802411-9698) och Spårvägens FK (802015-9979).
Marathongruppens överskott går till 100 procent tillbaka till idrotten.

info@varruset.se
Vårruset, Box 15124, 167 15 Bromma
#vårruset
Tillhandahållare av denna webbplats: 
Marathongruppen i Stockholm AB

Marathongruppen

Youtube
Vimeo
Google Maps