GÖTEBORG

MÅNDAG 29 MAJ kL.18.00

ANMÄLAN
Deltagarinformation
RESULTAT 2023

Sista datum för att anmäla ett lag till Vårruset Göteborg och bli garanterade picknick är den 16 maj.

VÅRRUSET KOMMER TILL GÖTEBORG!

DATUM: Måndag 29 maj.
TID: 18.00
PLATS
: Start och mål ligger nedanför Björngårdsvillan.
DISTANS: 2,5 km, 5 km och 10 km

FUN RUN 2,5 KM eller 5 KM: Välj Fun Run om du inte vill springa på tid. Distansen väljer du på plats.
TIDTAGNING ENDAST 5 KM och 10 KM: Vill du få en officiell tid och hamna i resultatlistan väljer du dessa alternativ.

Anmäl dig själv eller bilda ett lag med sex Vårruset-deltagare. I ett lag kan det ingå både löpare i olika distanser och tidtagning eller Fun Run (utan tidtagning). Är ni sex personer som bildar lag bjuder vi på picknick!

Förbered dig för en härlig kväll i rörelsens tecken. Spring, jogga eller promenera själv eller tillsammans med dina vänner, kollegor, släkt eller grannar. Vi utlovar en riktigt trevlig kväll med härlig stämning, fin gemenskap och rörelseglädje. Kom och Vårrusa med oss!

Anmäler du dig till ”Vårruset Digitalt” kan du inte ingå i ett lag och inte delta på något evenemang i Vårrusets turné, utan du springer när det passar dig och där du är.

ANMÄLAN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt.

ANMÄLAN
Du kan välja att betala med kort, Swish eller faktura. För företag och organisationer kan du välja E-faktura.

Vi rekommenderar att deltagarna är minst 13 år (11 år tillsammans med målsman). För 2,5 km gäller 11 år (7 år tillsammans med målsman).

Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Vårrusets allmänna villkor.
Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften kan ej återbetalas om du tvingas lämna återbud.

DELTAGARINFORMATION

Din nummerlapp
Hämtas på IK Vikingens kansli Friidrottens väg 8 som ligger bakom friidrottens hus.

Startbeviset behöver du visa upp när du hämtar din nummerlapp, visa upp det i mobilen eller om du skriver ut det. Ska du hämta ut nummerlappen åt dina lagkamrater så behöver du ha tillgång till deras startbevis också.”

Öppettider IK Vikingens kansli:
Söndag 21 maj kl. 10 – 14
Onsdag 24 maj kl. 10 – 19
Torsdag 25 maj kl. 10 – 19
Fredag 26 maj kl. 10 – 19
Söndag 28 maj kl. 10 – 16

För att undvika köer på evenemangsområdet hoppas vi att du hämtar din nummerlapp i förväg.

Karta över området där nummerlappsutdelningen är.
Pga. byggnation i området så är det enklast att ta sig in till oss via Johan Alins gata (rödmarkerat).
Längst bort på gatan så tar man in till vänster, då kommer man in på området och där finns vårt kansli i den gråa paviljongen.
Nummerlappsutdelning i denna gråa paviljong som ligger bakom Friidrottens Hus och GAK-hallen.

Har du ingen möjlighet att hämta i förväg, går det att hämta nummerlappen på evenemangsområdet i Slottsskogen måndagen den 29 maj kl. 14-18.

Evenemangsområdet

Evenemangsområdet ligger i Slottsskogen nedanför Björngårdsvillan. Om du inte har möjlighet att ta dig till Slottsskogen gående eller med cykel så är det väldigt enkelt att ta sig dit med spårvagn eller buss. Använd tex. hållplatserna Botaniska Trädgården, Linnéplatsen, Högsbogatan eller Majvallen. Du kan söka din resa på https://www.vasttrafik.se/. Tack på förhand för att du färdas så miljövänligt som möjligt!

Parkering för dig som måste ta bil finns vid Dalens IP, Slottsskogsvallen eller vid Slottsskogen/Margretebergsmotet, dock är antalet parkeringsplatser begränsade så se till att efter bästa förmåga samåka till Vårruset. Var ute i god tid för att slippa sitta i bilkö eller leta parkeringsplats när din starttid närmar sig. Rådande parkeringsbestämmelser gäller.

Omklädning

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till Vårruset. Inga omklädningsmöjligheter finns på plats.

Kläder och värdesaker

Det finns ett område på evenemangsområdet där du före start kan lämna dina överdragskläder eller en väska och sedan hämta dem efter målgång. Tag med en påse att förvara överdragskläderna i. Skriv namn och startnummer på påsen med en vattenfast penna. Vi ansvarar inte för borttappade kläder. Efter loppet återfås inlämnade värdesaker mot uppvisande av nummerlappen.

Toaletter

Finns i anslutning till evenemangsområdet.

Återsamling

När det blir mycket folk på ett ställe kan det vara svårt att hitta sin kompisar.
Det kommer inte att finnas några återsamlingsskyltar så bestäm gärna egna mötesplatser.

Information

Har du frågor om Vårruset i Göteborg kan du i första hand titta på vårt kundforum  Frågor & svar

Det går även bra att maila till vikingen@ullevi.nu. På evenemangsdagen kan du få information i vårt info-tält som du hittar på evenemangsområdet.

Nummerlappen

Nummerlappen ska bäras väl synligt på bröstet. OBS! Medtag egna säkerhetsnålar.

Vid anmälan har du valt att delta i fun run 2,5 km eller 5 km eller tidtagning 5 km eller 10 km. De som anmält sig till 5 km eller 10 km tidtagning har röda bokstäver/siffror på nummerlappen.

Alla deltagare i Tidtagningsklassen 5 km eller 10 km får sin verkliga löptid registrerad, d.v.s tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Riv ej bort denna flik. Resultaten i Tidtagningsklassen publiceras på varruset.se samma kväll. Deltagare i Fun Run klassen får själv räkna ut sin sluttid, i målet kommer det att finns en stor digital klocka.

Uppvärmning

Instruktörer från STC står för uppvärmningen och börjar ca 20 min innan första start.

Vi börjar redan lite tidigare att peppa inför starten med bra musik så se till att du är där i god tid!

Starten
 

Nyhet! Du som har anmält dig till Fun Run väljer om du vill springa 2,5 eller 5 km på plats.

Starten sker på asfaltsvägen, tvärs över fältet från Björngårdsvillan i Slottsskogen. Försök att vara ärlig i ditt val av startgrupp. Om du är osäker vilken grupp du tillhör är det bättre att du ställer dig i en grupp med färre deltagare. Det blir då mindre trångt och trevligare för alla. De två första startgrupperna är reserverade för deltagare som är anmälda i Tidtagningsklassen. Du som inte är säker att du orkar springa hela tiden rekommenderas att starta i en senare startgrupp.2,5 km startar i en separat grupp.

Vänligen följ funktionärernas anvisningar. Ingångarna till de olika startfållorna markeras med skyltar.

 

Startinfo

Tidtagning 10 km: Start kl. 18.00.
Tidtagning 5 km: Start kl. 18.30.
Fun Run 5 km: Fun Run kommer att starta 5 min efter sista tidtagningsgruppen. För dig som tänkt gå med barnvagn eller walkingstavar 5 km så hänvisas du till den sista startgruppen.
Fun Run 2.5 km: 2.5 km kommer starta 5 min efter sista Fun Run 5 km. För dig som tänkt gå med barnvagn eller walkingstavar är det här ett bra alternativ.

 

 

Vår lummiga vårfina Vårrusetbana finns numera i tre distanser, 2.5 km, 5 km och 10 km. Underlaget är asfalt och gräs. Det finns kilometerskyltar och väganvisningsmarkeringar som visar hur banan går. Vi har många härliga funktionärer längs banan som visar vägen och hejar på. Det bjuds på musik, underhållning och vätska ute på banan. För dig som springer 10 km kommer det att vara två varv på 5 km banan och ni kommer bli guidade vid varvning av både skyltar och funktionärer.

En allmän regel är att de som vill ta det lite lugnare ber vi hålla till höger på banan så att de som har mer bråttom kan springa om till vänster i en omkörningsfil.

Målgång

Väl i mål så belönas du med medalj, målpåse och dryck! För att undvika köer vid målgången vädjar vi till alla som tagit sig i mål att fortsätta framåt, ut ur målfållan.

Prisutdelning

För de som kommit etta, tvåa och trea i tidtagningsklassen 5 km är det prisutdelning på scenen ca kl 19.30. Alla deltagare kan också vara med i Vårrusets Quiz med chans att vinna fina priser.

Picknick

Samtliga lag om 6 personer erhåller en picknickpåse, vilken hämtas ut i picknicktältet på evenemangsområdet.
Lagledaren visar upp det picknickbevis som lagledaren har fått. OBS! Picknicken kan endast hämtas upp med detta picknickbevis i original, kopior accepteras ej.

• För att det inte ska bli stockningar vid starten eller längs banan är det viktigt att alla visar hänsyn.
• De som vill hålla lite högre fart måste ha möjlighet att ta sig fram. För att allt ska fungera smidigt under loppet har Vårruset några enkla regler:
• Det är inte tillåtet att ha med sig hund under loppet.
• På grund av skaderisk är det inte tillåtet att ha med sig paraply under loppet.
• Har du med dig barnvagn eller använder walking­stavar så måste du starta i den sista start­gruppen.
• Om du går så håll till höger.
• Om du springer tillsammans med vänner, undvik att springa i bredd, så att snabbare löpare kan springa om till vänster.

Varmt välkomna till en mysig kväll med Vårruset 2023!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industrys standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

ARRANGÖRSKLUBB

IK Vikingen
Adress: Friidrottens Hus, 414 76 Göteborg
E-post: vikingen@ullevi.nu

RESULTAT 2023
STARTLISTA

BANAN

AFFISCHER

Värva och peppa dina kollegor eller vänner till ditt Vårruset-lag!

Dessa två affischer kan du ladda ner och sätta upp på jobbet, lägga upp på intranätet, tipsa om i er träningsgrupp eller skicka till dina vänner.

  1. Fyll i dina uppgifter som lagledare
  2. Skicka den sen till dina vänner eller kollegor. Be dem fylla i sina uppgifter och skicka tillbaka till dig.
  3. När ditt lag är klart kan du som lagledare anmäla er till Vårruset här. 

 

SPONSORER

PARTNERS

LEVERANTÖR

Ett evenemang av Marathongruppen med friidrottsklubbarna
Hässelby SK och Spårvägens FK i samarbete med idrottsklubbar från hela landet:
Falu IK, Gefle IF, IF Göta Karlstad, IS Göta, IKHP, Halmstad OK, IF Mantra Sport, Hässelby SK, Högby IF Friidrott, Malmö AI, Spårvägens FK, Studentidrotten Luleå, Sundsvall OK, Tjavle OK, Trångsvikens IF,
Umeå OK, IK Vikingen, Vänersborgs SK, Västerås FK, IFK Växjö och KFUM Örebro Friidrott.
Eventuellt övedrskott går 100% tillbaka till idrotten.
info@varruset.se
Vårruset, Box 15124, 167 15 Bromma
#vårruset
Tillhandahållare av denna webbplats: 
Marathongruppen i Stockholm AB

Marathongruppen

Youtube
Vimeo
Google Maps