ANMÄLAN

DELTAGARINFORMATION KALMAR 22 MAJ

Nummerlappen

Nummerlappsutdelning

• Du som är anmäld hämtar nummerlappen på Coop Giraffen i Kalmar
Fredag 17 maj kl 16.00-18.00
Måndag 20 maj kl 16.00-18.00.

• Du kommer få ett startbevis utskickat på den email du anmält dig på. Detta behöver du visa upp när du hämtar nummerlappen. Det räcker att du kan visa startbeviset i din telefon.

• Har du anmält ett lag och alla 5 har din email, behöver du lämna startbeviset till alla i laget eller hämta ut nummerlapparna till hela laget. 

• För att undvika köer och förseningar till start ber vi dig i första hand hämta din nummerlapp redan innan evenemangsdagen. Om det inte är möjligt så går det att hämta på evenemangsområdet i Kalmarsundsparken den 22 maj. Nummerlappstältet (Högbytält) kommer att vara skyltat och öppettiden på evenemangsdagen är från kl 12.00

Hitta hit

Evenemangsområdet
Ligger i Kalmarsundsparken. Hit tar du dig enklast med cykel eller till fots. Parkeringsmöjligheterna direkt i anslutning till evenemangsområdet är mycket begränsade. Däremot finns parkeringsplatser (avgiftsbelagda) i hamnområden bland annat bakom Centralstationen.

Service

Omklädnad
Vi rekommenderar att du kommer ombytt till Vårruset. Inga omklädningsmöjligheter finns på plats.

Kläder och värdesaker
På området finns ett Högbytält där du före start kan lämna in dina överdragskläder eller väska och sedan hämta ut dem efter målgång. Ta med en påse att förvara överdragskläderna i. Skriv namn och startnummer på påsen med vattenfast penna. Efter loppet återfås påsen/väskan mot uppvisande av startnumret.

Toaletter
Finns på området.

Återsamlingsskyltar
När det blir mycket folk på ett ställe kan det vara svårt att hitta sina kompisar, det är bra om ni redan innan loppet bestämmer en plats där ni kan träffas efter loppet.

Information
Har du frågor om Vårruset i Kalmar kan du i första hand titta på vårt kundforum
 
Du kan också maila till: friidrott@hogbyif.se

Inför Start

Nummerlappen
Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet OBS. Tag med egna säkerhetsnålar. Vid anmälan har du anmält dig till att delta i Tidtagning eller Fun Run-klassen.
Tidtagning 5 km innebär att du får din löptid registrerad. Tidtagningen sker med ett datachip som är fäst på nummerlappen.
Fun Run 5 km eller 2,5 km är utan tidtagning, men i målområdet finns en digital klocka där du kan se din sluttid.

Uppvärmning
Instruktörer från Malkars Träningscenter i Kalmar står för uppvärmningen och börjar cirka 20 minuter innan första start. Vi börjar redan lite tidigare att peppa inför starten med bra musik, så se till att du är ute i god tid.

Starten
Sker i Kalmarsundsparken med första start kl 19.00. Vi har 3 startgrupper som startar med 2 minuters mellanrum. Ingångarna till de olika startfållorna är markerade med skyltar. Följ funktionärernas anvisningar.

Banan

Det finns km-skyltar och väganvisningsskyltar som visar hur bansträckningen går. Håll gärna till höger så de som vill ta sig fram lite snabbare får utrymme. OBS. Hundar är inte tillåtna.

Målgång & Picknick

Målgång
Väl i mål så belönas di med medalj, målpåse och dryck. För att undvika köer vid målgång så vädjar vi till att alla som tagit sig i mål, att fortsätta framåt, ut genom målfållan.

Prisutdelning
För er som kommit etta, tvåa och trea i tidtagningsklassen 5 km är det prisutdelning på scenen ca kl 19.45 (45 min efter första start).

Quiz
Alla deltagare som är på plats kan också vara med i Vårrusets Quiz med chans att vinna fina priser.  Du hittar tävlingsformuläret i Vårruset-häftet som delas ut tillsammans med nummerlappen. Tänk på att ta med egen penna!

Picknick
Samtliga lag om 5 personer erhåller en picknickpåse, vilken hämtas ut i picknicktältet (Högbytält) på evenemangsområdet. Lagledaren har en picknick symbol tryckt på nummerlappen. Denna ska visas upp och kryssas av för att erhålla en picknick. OBS. Picknicken kan endast hämtas ut med lagledarens nummerlapp.

Vårrusets Initiativ

I det nystartade Vårruset-initiativet samarbetar vi 2024 med Tjejzonen, Sveriges största stödorganisation för tjejer. Tillsammans med Vårrusets deltagare vill vi förbättra förutsättningarna för nästa generation tjejer att må bra genom att minska den psykiska ohälsan. Motion, rörelse och att skapa sammanhang är viktiga faktorer i strävan efter att få fler unga tjejer att må bättre.

Visa ditt stöd genom att delta i Tjejzonens aktivering i deras tält på evenemangsområdet.

Du som donerat extra vid anmälan har fått en gul sol tryckt på din nummerlapp. Som tack för ditt stöd kan du kostnadsfritt delta i Tjejzonens aktivering på plats. Om du ännu inte har donerat så går det bra att Swisha ett bidrag på plats.

Läs mer här

Tips

Vi är glädjande nog många som deltar i Vårruset. För att det inte ska bli köer vid starten eller längs banan är det viktigt att alla visar hänsyn.
De som vill hålla lite högre fart måste ha möjlighet att ta sig fram. För att allt ska fungera smidigt under loppet har Vårruset några enkla regler:
• Det är inte tillåtet att ha med sig hund under loppet.
• Tag med regnkläder om det ser ut att bli dåligt väder. På grund av skaderisk är det inte tillåtet att ha med sig paraply under loppet.
• Har du med dig barnvagn eller använder walking­stavar så måste du starta i den sista start­gruppen.
• Om du går så håll till höger.
• Om du springer tillsammans med vänner, undvik att springa i bredd, så att snabbare löpare kan springa om till vänster.

Varmt välkomna till en mysig kväll med Vårruset 2024!

SPONSORER

PARTNERS

Voltaren 11,6 mg/ g gel och Voltaren 23,2 mg/g gel (diklofenak), receptfritt antiinflammatoriskt läkemedel. För behandling av lokal lätt till måttlig smärta vid muskel-  och ledskador som tex. sportskador. Från 14 år. Ej för gravida kvinnor under tre sista graviditetsmånaderna. Behandling max 14 dagar. Kontakta läkare om ej smärtlindring efter 7 dagar, eller förvärrade symtom. Läs bipacksedeln noggrant. Haleon Denmark ApS, 020-100579. Varumärken ägs av eller licensieras till Haleon. ©2024 Haleon- koncernen eller dess licensgivare. Promotion nr. + month/year (e.g. 10/2021)

LEVERANTÖRER