Välkommen till Vårruset

Vårruset är Sveriges största motionsturné för kvinnor och samlar varje år tusentals tjejer. Turnén genomsyras av hälsa, glädje och gemenskap – värden som just nu behövs mer än någonsin. Våren 2021 kommer vi återigen låta Vårrusets rörelseglädje ringla som ett pärlband genom Sverige – från söder till norr. Samla vänner, kollegor och familjemedlemmar och rusa in våren tillsammans!

Hur coronapandemin kommer påverka motionslopp under våren 2021 vet vi ännu inte, men vi har utarbetat två olika alternativ för hur Vårruset ska kunna arrangeras på ett smittsäkert sätt – Vårruset kommer bli av! Senast i slutet av februari kommunicerar vilket av de två alternativen som kommer bli gällande. Oavsett alternativ så präglar Vårrusets kärnvärden alla delar av turnén – det blir en turné präglad av hälsa, glädje och gemenskap.

LÄS MER OM ALTERNATIV 1
LÄS MER OM ALTERNATIV 2

Anmälan

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt.  Se vår prismatris för de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2021. Samma prismatris gäller oavsett alternativ.

Anmäl dig själv eller bilda ett lag med sex Vårruset-deltagare bland dina arbetskamrater, grannar, släktingar eller kompisar. Anmäl er som en grupp och Vårruset bjuder på picknick. I en grupp kan det ingå både deltagare i Fun Run och i Tidtagning-klassen

Vi rekommenderar att deltagarna är minst 13 år gamla (11 år tillsammans med målsman). För 2,5 kilometer gäller 11 år (7 år tillsammans med målsman).

Betalningsalternativ genom Klaran:
• Bank
• Betal- eller kreditkort
• Faktura
• Swish
• Springer ni för ett företag går det att få en företagsfaktura, det väljer ni i anmälan i samband med betalningen där man ändrar till organisation/företag i ”Dina uppgifter”.

Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Vårrusets allmänna villkor.
I tidtagnings-klassen är anmälan personlig. Nummerlappen får ej överlåtas till en annan deltagare.

Anmäl en grupp med 6 medlemmar
Vårruset bjuder på picknick

Samla ihop sex Vårruset-deltagare bland dina kollegor, grannar, släktingar eller kompisar. Anmäl er som en grupp och upplev en inspirerande kväll. 
Och SJÄLVKLART kan gruppen bestå av löpare som springer olika distanser ALLA i gruppen är lika viktiga oavsett distans.

ANMÄLAN

 

Köp Vårrusets t-shirt.
50 kr går till Barncancerfonden

Passa på och köp vår sköna t-shirt i funktionsmaterial när du anmäler dig. Tröjan är mintgrön med Vårrusets logo tryckt i svart. Barncancerfondens logga är tryckt på ärmen.
Storlekarna XS – XXXL. Pris: 250 kr exklusive porto – 50 kronor går direkt till Barncancerfonden.

Välj mellan 2.5 km eller 5 km, tidtagning eller Fun Run

Du kan själv välja om du vill ha tidtagning eller ej på den 5 km långa banan. Vårruset har därför två klasser: Fun Run och Tidtagning. Väljer du att springa 2.5 km springer du i Fun Run.

I Fun Run kan du själv kontrollera din tid på klockorna vid målet.

Tidtagning-klassen är en möjlighet för dig som orkar springa eller jogga hela banan. Du får din tid noterad. Med hjälp av ett datachip som är fäst på nummerlappen registreras tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen. Du får alltså din verkliga löptid på 5 km. Denna tid finns i resultatlistan här på loppets hemsida samt på det diplom som du kan ladda hem efter loppet.
Deltagarna i Tidtagning-klassen startar i grupp 1 eller i grupp 2.

Frågor & Svar

Vågar jag anmäla mig?
Ja! Vårruset 2021 kommer att genomföras genom ett av de två alternativen vi presenterat. Senast i mitten av februari kommer vi kommunicera vilket av de två alternativen som blir gällande. Oavsett alternativ så kommer Vårrusets kärnvärden genomsyra alla delar av turnén – det kommer bli en turné präglad av hälsa, glädje och gemenskap.

Kan jag välja vilket alternativ jag föredrar?
Nej, du kan inte välja alternativ. Vi har jobbat hårt för att ta fram två likvärdiga upplevelser så att det (oavsett vilken situation vi befinner oss i längre fram i vår) ska gå att genomföra Vårruset 2021. Senast i slutet av februari kommer vi kommunicera vilket av de två alternativen som blir gällande.

Är det samma loppdag som gäller för det digitala loppet i alternativ 2, som det skulle ha varit för det fysiska loppet i alternativ 1?
I alternativ 2 kommer du kunna genomföra ditt Vårrus när som helst under den veckan då din loppdag infaller. Tex, Vårruset i Göteborg är den 4 maj, i alternativ 2 kan du därför springa loppet när som helst under vecka 18 (3-9 maj).

Anmälan för större grupper

Vi kan underlätta hanteringen av anmälningar för företag och offentliga förvaltningar som tänker anmäla minst 50 deltagare till Vårruset. För mer information, kontakta Bengt Jansson på Vårrusets kansli: bengt.jansson@marathongruppen.se

 

Värdecheck – en flexibel startplats

Det läget vi befinner oss i är annorlunda jämfört med ett vanligt år och för att du som deltagare ska kunna känna en större trygghet inför kommande evenemang, har vi som komplement till köp av vanliga startplatser tagit fram en produkt som vi kallar för värdecheck. Värdechecken fungerar som en vanlig startplats, men du kan välja vilket av kommande tre år som du vill springa det evenemang du betalat för.

 

Vårruset arrangörsklubbar:

Falu IK, Gefle IF, IF Göta Karlstad, IS Göta, IK Hakarpspojkarna, Halmstad OK, IFK Helsingborg, Hässelby SK, Högby IF Friidrott, Malmö AI, Spårvägens FK, Studentidrotten Luleå, Sundsvalls OK, Tjalve IF Norrköping, Trångsvikens IF, Udominate Basket/Umeå BBK, Umeå orienteringsklubb, IK Vikingen, Vänersborgs SK, Västerås FK, IFK Växjö, och KFUM Örebro Friidrott.

Spring, jogga eller gå!

I Vårruset är alla välkomna oavsett tempo. Ju fortare du vill springa desto tidigare startar du och vice versa. Vill du lunka eller gå startar du längre bak. Har du stavar eller barnvagn startar du i sista startgrupp. Hoppas vi ses!

Picknick till alla lag
Samla ihop kollegor, kompisar, familj eller grannar. Bilda ett lag med 6 medlemmar – då bjuder Vårruset på en picknick.

Och SJÄLVKLART kan gruppen bestå av löpare som springer olika distanser ALLA i gruppen är lika viktiga oavsett distans.

Youtube
Vimeo
Google Maps