Karlstad
Onsdag 17 maj kl 19.00

Välkommen till Vårruset i Karlstad. Här får du tillsammans med tusentals andra tjejer springa, jogga eller gå fem kilometer längs en vacker naturskön bana som följer Värmlands vackra Klarälv. Start och mål ligger vid grönområdet vid Sundstatjärn.

ANMÄL DIG HÄR >>>

Direktanmälan

Anmälan via Vårruset.se stänger 1 dag innan evenemanget.
Direktanmälan kan göras på evenemangsplatsen i god tid före första start. Direktanmälningsavgiften är 300 kr i Fun Run klassen och 350 kr i tidtagningsklassen.

Tävlingsområdet

Vårrusets tävlingsområde är beläget mellan Sundstagymnasiet och Sundstabadet. En vacker och trevlig plats där man under picknicken kan njuta av utsikten över Sundstatjärn och dess vackra fontän. Vår duktiga diskjockey spelar skön musik, Blossom peppar, intervjuar och underhåller från scenen. Alla Vårrusets samarbetspartners finns på plats med tävlingar, provsmakningar och försäljning. Kom i god tid och njut av stämningen.

Det här är banan

Som arrangör i Karlstad är vi mycket stolta över vår fina bansträckning som följer Värmlands vackra stolthet, Klarälven. Banan är en fin och lättsprungen sträcka och går längs cykel- och gångvägar. Nytt för i år är att den tar oss in till stans centrala delar. Den passerar bland annat sevärdheter och nöjesstråk som Värmlands Museum, Lerinmuseet, Stadshotellet, Sola i Karlstad, Kungsgatan vid Torget (En av Sveriges krogtätaste gata) Karlstad CCC, Gubbholmen samt avslutningsvis förbi Sundstatjärnen in i mål! Om Karlstad står för solen, står Vårruset-banan för klarblått vatten och en naturupplevelse delux! Utmed banan finns musikunderhållning för att ge alla som deltar en rolig upplevelse och extra pepp längs vägen. Ladda hem bankartan >>

Så här får du din nummerlapp

Alla som bor i Karlstad med omnejd får hämta sin nummerlapp på Stora Coop Bergvik. I början av maj skickar vi ut ett startbevis i form av ett vykort till de det berör. Viktigt! Ta med detta vykort när du hämtar ut din nummerlapp!

Till alla er som bor lite längre bort kommer vi att skicka nummerlapp, PM och picknickbevis, per post ungefär 1 vecka innan tävlingen.

Tider för nummerlappsutdelning

Fredag 12/5 11.00 – 19.00
Lördag 13/5 11.00 – 16.00
Söndag 14/5 11.00 – 16.00
Måndag 15/5 11.00 – 19.00
Tisdag 16/5 11.00 – 19.00

Spring Vårruset och stötta svenska idrottare

IF Göta Karlstad är väldigt glada att just du deltar i Vårruset. Inte bara för att du gör loppet trevligare, utan även för att just du hjälper till att göra det möjligt för föreningens 1000 medlemmar att utöva sin favoritidrott, friidrott! Det överskott som Vårruset genererar går till hundra procent tillbaka till idrotten via arrangörsklubbarna. Tack för att du är med och stöttar svensk friidrott!

Arrangörsklubb

Vid frågor och funderingar är du välkommen att höra av dig till:

IF Göta Karlstad
Tel: 054-21 23 27
Adress: Regementsgatan 8, 653 40 Karlstad

E-post: tavling@ifgota.se
Hemsida: www.ifgota.se