Tack för i år

Ett stort tack till alla grymma tjejer från Malmö i söder till Östersund i norr som har deltagit i årets upplaga av VårRuset. Vi har haft fantastiska dagar tillsammans med er och hoppas vi ses nästa år igen. Igår avslutades VårRuset i Östersund med bravur. Fint väder och med riktiga stjärnor på prispallen. Längdskidåkaren Anna Haag tog hem segern. Trea var landslagskollegan Sofia Henriksson.

VårRuset Stockholm dag 2

Ett varmt grattis till Petra Kindlund, Runacademy IF, som vann på tiden 18:53 och Amanda Nekby, Stockholm, som sprang in på andra plats på 19:01 och till Sandra Brantestig, Bio-Tech Girls som blev trea på 19:28. Lika stort grattis till alla andra tjejer som tar sig runt vår fina 5-km bana. Nu är ni väl värda en skön stund i solen med den goda picknicken från VårRusets huvudsponsor Coop.
Se bilderna från kvällen>>
Till resultaten i tidtagningsklassen >>

VårRuset Stockholm dag 1

Stort grattis till Annika Faager, Miss Education, som vann det första av två VårRuset i Stockholm. Annika sprang i mål på tiden 18:09. På andra plats kom Frida Södermark, GoIF Tjalve, på tiden 18:50, Malin Gibrand, Lidingö, kom på tredje plats på 19:27. Men kvällen är lång, solen skiner och picknicken är god. I kväll är alla vinnare!
Se bilderna från kvällen >>
Till resultat i tidtagningsklassen >>

Nu är det vår. Nu drar VårRuset i gång.

Över tre miljoner kvinnor har deltagit i VårRuset sedan starten1989. Under maj och början av juni beräknas runt 120 000 kvinnor springa, jogga eller gå VårRusets 5 kilometer - det blir 14 varv runt jorden. Bli en del av VårRuset du också - du kan fortfarande anmäla dig. Är webanmälan stängd så går det bra att anmäla sig på plats.
Till anmälan >>

Spring med kollegor eller kompisar

Anna Stewartz från Vetlanda har sprungit VårRuset sedan hon var runt tio år. Nu har hon hunnit bli 34 år. Förra året sprang hon VårRuset både i Jönköping och i Växjö. Och hon hade med sig ett stort gäng tjejer.
Läs mer här >>

Anmäl dig eller ditt lag

Låt VårRuset bli en kul grej med kompisarna, en formkoll eller början på ditt nya träningsliv. VårRuset är ett lopp för tjejer - gammal som ung, nyss uppstigen ur soffan som riktigt vältränad. Du kan springa, jogga eller gå banans fem kilometer. Coop bjuder alla lag på picknick.
Till inbjudan >>

Blossoms träningsprogram

Missa inte Blossoms träningsprogram för dig som vill komma i gång med löpningen. Här finns program för dig som inte har tränat på mycket länge, men också för dig som kört lite lättare jogg eller power walks.
Till programmen >>

• NYHET! Frågesport och MusikQuiz

I år blir det både Frågesport och MusikQuiz på tävlingsdagen. Tävlingstalongen hittar du i programbladet.
Läs mer >>

• NYHET! Faktura för privatpersoner.

VårRuset inför nu fakturabetalning även för privatpersoner.

Få starkare fötter och ben

Blossom har gjort flera träningsprogram som kompletterar löpträningen. Här får du några lättillgängliga och effektiva övningar att komplettera din löpning eller dina power walks med. Gör dem hemma, ute eller på gymmet.
De tar aldrig mer än 30 min och du kan göra dem när det passar dig bäst. Kanske i samband med löpning/power walks, eller varför inte på lunchrasten? Som sagt, det spelar ingen roll när, bara det blir av. Först ut är träning för ben och fötter.
Till starka ben och fötter >>

Bli stark i mage och rumpa

Blossom bjuder på sex övningar som garanterat hjälper dig att bli stark både i magen och rumpan. Du får korta beskrivningar och talande bilder. Missa inte Blossoms grymma Abs & Ass-pass.
Till övningarna >>

Tio tips från Blossom

Blossom Tainton Lindquist är även i år din coach och inspiratör. Här får du hennes tio bästa tips inför VårRuset. Oavsett om du springer eller om du ”bara” tänkt dig att ta en skön promenad runt banan så hittar du något här som du kan ha nytta av. Under rubriken Träna med Blossom kommer du hitta massor av inspiration under våren.
Blossoms tio tips >>

Sara tipsar om mat

Sara Begner, Coops grymma matinspiratör, kommer under våren ge dig olika mattips. Här hittar du allt från recept till spartips. Saras ledord är att matlagning ska vara enkelt, snabbt och supergott.
Till Saras Mattips >>

VårRuset är svenskarnas mest populära lopp

Fler svenskar är intresserade av VårRuset än av något annat lopp i Sverige. Det visar en undersökning genomförd av Sponsor Insigth, på uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet. Vi är självklart både stolta och glada över resultatet. Och med det vill vi hälsa alla nya och gamla deltagare välkomna till VårRuset 2016.
Läs mer om undersökningen >>